Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şehrin Geleceğine Gençler Yön Veriyor’ sloganı ile düzenlenen Genç Katılımlı Proje Atölyesi Fikir Yarışması’nda hemşehri oylaması tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Üret, Karar Ver, Uygula’ ilkesiyle düzenlediği ve gençlerin proje fikirleri ile katılım sağladığı yarışmaya 89 proje başvurusu yapıldı. Usul ve jüri değerlendirmelerinin ardından 10 proje finale kaldı.

Sakarya Okuyor projesi

1-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen oylama sonucunda da ‘Sakarya Okuyor’ isimli çalışma vatandaşların oylarıyla birinci oldu. Oylama sonucunda birinci olan projeye Sakarya Şehircilik Ödülü ve 15 bin TL para ödülü takdim edilecek ve proje uygulamaya alınacak. Diğer 9 finalist projeye de Katılım Teşvik Ödülü olarak 3’er bin TL para ödülü takdim edilecek. Ödül törenine ilişkin detaylı bilgilendirmeler ise takvim belli olduğunda yapılacak.

Katılımcılık anlayışı

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, katılımcılığı esas alan proje atölyelerinin devam edeceği ifade edilerek, “Hayata geçirdiğimiz bu uygulama yerel yönetimlerde gençlerin şehrin yönetimine fikirleri, bilgi ve becerileri ile katılımını öngörüyor. Katılımcılığı esas alan, gençleri üretmeye, karar vermeye ve uygulamaya teşvik eden, merkeze konumlandıran uygulamaya ilgi gösteren girişimci gençlerimize teşekkür ediyor, oylamaya katılan hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” denildi.

‘Sakarya Okuyor’ projesinin detayları

Sakarya Okuyor projesinin amacı şehir içi otobüs yolculuğu yapan vatandaşların zamanlarını kaliteli geçirmesini ve okuma bilincinin yayılmasını sağlamaktır. Proje, Sakarya’da toplu ulaşımda geçirilen süreleri verimli hale getirmek amacı ile toplu ulaşımda hâlihazırda kullanılan SAKUS akıllı ulaşım modülüne özgün okuma parçaları, hikâyeler, başarı hikâyeleri, bilimsel veriler gibi okumalar eklenerek seyahat zamanında veya sonrasında okunmasını sağlayarak insanları okumaya teşvik etmek ve farklı konularda bilgi sahibi olmasını hedeflemektedir. Bu uygulamadan yararlanan kişiler aynı zamanda okuma başına puan toplayacaktır. Biriken puanlarla belediyenin bir dizi hizmetlerinden ve/veya ulaşımdan ücretsiz yararlanması sağlanacaktır. Proje insanların şehir içi seyahatlerinde okumayı teşvik eden akıllı bir uygulamayı öngörmektedir.

Editör: Haber Merkezi