Sakarya Nehri’nde kirlilik devam ediyor. Bugün gazetemiz ihbar hattına gönderilen ve Karasu Adatepe Köprüsü üzerinden çekildiği bilgisi paylaşılan fotoğraflar, nehirdeki kirliliğin ileri seviyede olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 
VATANDAŞ TEPKİLİ 
Vatandaşlar nehirde yaşanan kirliliğe tepki göstererek, yetkililerden çevre korumaya daha duyarlı olmaları talebinde bulundu. Nehirde yaşanan kirliliği fotoğraflayan vatandaşlar, “Sakarya Nehrini korumalıyız. Böyle giderse nehirde hiçbir canlı yaşayamaz hale gelecek” diyerek tepkilerini dile getirdi. 
SATSO ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANI AÇAN UYARMIŞTI
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı Mehmet Tuncer Açan, 26 Aralık 2019’da Sakarya Nehrinde yaşanan kirliliğe dikkat çekmiş ve kirliliğinin ancak Cumhurbaşkanlığın himayesinde kurulacak karar verici bir komisyon ile kurtulabileceğini açıklamıştı.
SATSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALTUĞ 
Öte yandan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da kısa süre önce gerçekleştirdiği Karasu ziyareti sırasında Sakarya Nehrinde incelemelerde bulunarak, nehrin kirliliğinin gelecek nesiller adına tedirgin edici olduğuna dikkati çekmişti. Başkan Altuğ, “Sakarya nehrinin kirliliği bizleri çok tedirgin ediyor, acil çözüm bulunması için gayret ediyoruz. Büyük bir doğal kaynağımız ve bunu kaybetmeyelim.” ifadelerini kullanmıştı.
BALIK CENNETİ GİBİ 
Balık cenneti olarak nitelendirilen Sakarya Nehrinde; yayın, sazan, turna, kızılkanat, karabalık, tatlı su levreği, kum balığı, kaptırga, yılan balığı, tirsi ve nehrin Karadeniz’e döküldüğü yerde avlanması yasak olan, havyarı çok değerli Mersin balığı ile yem olarak kullanılan ben balığı gibi birçok balık türü yaşıyor. ÖZEL HABER

Editör: Haber Merkezi