Emekli 103 amiralin ortak bildirisine tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Milli İrade STK’ları da konuya ilişkin basın açıklamasında bulunarak bildiriye tepkilerini ortaya koydu.
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. Son günlerde kamuoyu gündemini gereksiz yere meşgul eden Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve gündeme yansıyan sarıklı amiralle ilgili 104 emekli amiral, üzerlerine vazife olmadan bir gece yarısı bildirisi yayınladı. Birçok kesimden de sert tepki alan 104’lere Sakarya Milli irade STK’ları olarak bizim de söylenecek sözümüz şudur ki, üzerinize görev olmayan bu konuda bağımsız yargı görevini yaparak gereğini yerine getirecektir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde, sınır ötesinde Suriye’de, Irak’ta, Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de ve daha birçok coğrafyada hak adına, ülke çıkarlarımızı korumak adına, küresel barışa katkı sağlamak, dost ve kardeş ülkelerin hakkını korumak adına, canıyla kanıyla mücadele ederken böyle bir bildiri yayınlanması demokrasimize zarar vermiş, ülke gündemini gereksizce meşgul etmiş ve düşman sevindirmekten başka bir işe yaramamıştır.

Yayınlanan bildiriye baktığımızda her zaman ki mazeretleri ve mesnetsiz bahaneleri görmek mümkündür. Darbe için yer arayan, zemin hazırlamaya çalışanların daha önce de şimdi de tutundukları dallar hep aynıdır. Şu cümleleri çok duyuyoruz “Mustafa Kemal’in gösterdiği yol” . Şu soruyu sormak isteriz, Mustafa Kemal size canınız sıkıldıkça siyasete müdahale edin, muhtıra verin olmadı darbe yapın mı diyor?

Siyasete yön vermek için darbe imasında bulunmak kimsenin haddi de değildir, hakkı da. Kimden emir alıyorsanız, onların referansını kullanın da toplum görsün. Eğer siyasete müdahale etmeye bu kadar meraklı iseniz, buyurun dernek yerine parti kurun ve ilk seçimde ağzınızın payını alın. Buna cesaretiniz var mı? Tabii ki yok. Siyasette halkın sizin için ne düşündüğünü sizde iyi biliyorsunuz. Çünkü halk nezdinde bir karşılığınız yok. Sizler yıllarca o şanlı üniformayı giymiş, sözde üst düzey komutanlarsınız. Böyle bir talihsiz açıklama yerine TSK sınır içi ve sınır dışında başarılı operasyonlara imza atarken, sizin takdir etmeniz gerekirdi. Oysa ki düştüğünüz telaşa bakın!

Sakarya Milli irade STK’ları olarak antidemokratik her müdahale ve müdahalecinin karşısındayız. Bu tarz girişimler ve açıklamalar ülkenin gelişmesine ve demokrasi sistemine zarar vermekte ve düşman sevindirmektedir. Eğer bir yerde sorun varsa bunun çözüm alanı siyasi arenadır ve söz sahibi olan da halktır. Birkaç çapulcu ülkeye ve demokrasiye ayar veremez.

Milletimiz, 15 Temmuz’da büyük bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe geleneğine karşı bir ilki başarmış, hainlere karşı tek vücut olmuştur. Uzun gecenin sonunda demokrasi galip gelmiş, halkımız demokrasiye olan inancını bir kere daha en açık haliyle ortaya koymuştur. Bundan sonra da darbe, ihtilal ya da adı her ne olursa olsun bütün antidemokratik müdahale hayali kuranlara 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği dik duruşu hatırlatırız. Bu ülkede bundan sonra son sözü halk söyleyecektir. Darbe heveslilerine de unutmamalarını tavsiye ederiz.

Son olarak Sakarya Milli irade STK’ları olarak biz bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyor, bütün darbecilerden hukuk çerçevesinde hesap sorulmasını, darbe ve darbe girişimlerinin mimarlarının yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi