İlk ziyareti Bosna Hersek’e gerçekleştiren Sakarya İHH yönetim kurulu üyeleri Doboj şehrinde Medunarodni Forum Solidarnosti – Emmaus ve Saray Bosna’da İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi ile görüştü.

Karşılıklı olarak çalışmaların istişare edildiği ziyarette eğitimden gıdaya, yetimden ihtiyaç sahiplerine kadar bir çok alanda konuşmalar ve devam eden projelerin yerinde incelenmesi gerçekleştirildi.

Bosna Hersek ziyareti ile ilgili açıklama yapan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, Ramazan ayı yaklaşıyor. Bu Ramazan’da ihtiyaç sahipleri bizleri bekler. Sakaryalı hayırseverlerin yardımlarını her sene olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi mağdur ve mazlumlara ulaştırmak için hazırlık yapıyoruz. Bu Ramazan’da Nepal ve Balkan ülkelerine yönelik yardımlar yapacağız.  Bu kapsamda Balkan ülkelerinde Bosna Hersek, Sancak Bölgesi, Kosova, Makedonya ve Arnavutluk’a yönelik gerçekleştireceğimiz ziyaretlerin ilki olan Bosna Hersek ziyareti ile başladık. Birbirinden güzide iki partner derneğimiz ile görüşmeler yaparak fikir alışverişinde bulunduk. Mevcut çalışmaları değerlendirdik. Yeni projeler üzerine kafa yorduk. Bosna’da hala savaşın izleri devam ediyor. Çocukken savaşı yaşamış görmüş bugünün gençlerinde hala travmanın etkisi geçmiş değil dedi.

Aydın, ziyaret ettiğimiz bir çok kuruluşta Osmanlı arması ya da Türk bayrağı ile karşılaşıyoruz. Bu çok gurur verici bir duygu bizim için. Balkanlardaki Türk etkisi devam ediyor. Şehrimizde de Balkanlardan gelen onbinlerce insanımız var. Sakarya olarak zaten çok uzak olduğumuz bir şey değil Balkan kültürü. Biz inanıyoruz ki kadirşinas Sakarya halkımız her kampanyamızda olduğu gibi bu sene Ramazan kampanyamızda da bizleri yalnız bırakmayacaktır. Zekat, fitre, sadaka ya da bağışlarıyla Balkanlardaki kardeşlerimize destek olacaktır şeklinde konuştu.

Bağış yapmak isteyenler Orhan Cami yanındaki bağış kabul merkezimize gelerek makbuz karşılığı yardımlarını yapabilir ya da banka-internet yoluyla Sakarya İHH hesaplarına açıklama kısmına hangi ülke ya da niyetle bağış yaptıklarını yazarak bize ulaştırabilirler.

Editör: Haber Merkezi