Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulunda baro başkanlığına seçilen Av. İlknur Ebiz Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Anıtkabir’i ve ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu ziyaret etti.

Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Anıtkabir’de düzenlenen çelenk sunma töreni öncesinde Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert’in daveti üzerinde Albay Sert ile makamında bir araya geldi. Daha sonra Başkan Yıldız ve üyeler, tören için Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk mozolesine geldi. Başkan Yıldız tarafından mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından Yıldız, Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

ANITKABER ÖZEL DEFTERİ

Sakarya Barosu’nun Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, deftere şunları yazdı:
“Aziz Atam, bugün Sakarya Barosu’nun 54. Olağan Genel Kurulu sonrasında oluşan Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ve Sakarya Barosu’nun seçilen ilk kadın Baro Başkanı olarak huzurundayız.
Bu huzur ki bir milletin emperyalizme karşı verdiği savaşla küllerinden doğmasını sağlayan huzurdur.
Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır, anlayışıyla hak, hukuk, adalet için çıktığımız bu yolda ülkemizde hukukun üstünlüğünün egemen olması için gayret sarf edeceğimize, cumhuriyet değerlerinden ayrılmadan yolunda yürüyeceğimize dair söylemimizi bir kez daha huzurunda haykırıyoruz.
Fırsat eşitliğinin mimarı önünde saygı ve bitmeyen özlemle eğiliyoruz.”

TBB ZİYARETİ
Anıtkabir programının bitmesinin ardından Baro Başkanı Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu makamında ziyaret etti.
Görüşmede, Sakarya Barosu’nun Sapanca’da yapacağı kır bahçesi için bütçe verilmesi, baroya kütüphane yapılması için bütçe verilmesi, yeni baro hizmet binası yapılması, yeni adliye binası ve mevcut ek binanın tefrişatı ile ilgili konular görüşüldü.
Başkan Feyzioğlu, TBB olarak bütçe desteğinde bulunacaklarını ve diğer konularda da talepleri karşılayacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi