Sakarya Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü Demokrasi Meydanı’nda Atatürk anıtı önünde düzenlediği törenle ve sonrasında baroda verdiği kokteylle kutladı. Sakarya Barosu avukatları, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği törenle Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

“DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”
Törende konuşmasına hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayarak başlayan Başkan Burak, “Ülkemizde yargının tam bağımsız olması için, savunmanın hak ettiği itibarı elde etmesi için, avukatların elde edilmekte geç kalınmış haklarına ulaşılması için var gücümüz ile çalışıyoruz ve çalışacağız. Toplumumuzun birlik ve beraberliğini, devletimizin dirliğini, eşitlik ve adaleti güçlendirecek, tesis edecek her türlü çalışmada devletimizin ve milletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

“ADALETİ DENGELEYEN AVUKATTIR”
Demokrasinin, hukuk devletinin ve bağımsız yargının varlığının ancak avukatların etkinliğinin artmasıyla olacağını belirten Başkan Burak, “Adaleti dengeleyen avukattır. Avukat ne kadar güçlü olursa, avukat ne kadar itibarlı olursa, avukat ne kadar ilkeli olursa, adalet de o kadar güvencede olur” dedi.

EN KUTSAL GÖREV SAVUNMA
Bir ülkede adalet var ise o ülkede her güzelliğin peşi sıra geleceğini kaydeden Başkan Burak, “Adalet mıknatıs gibidir, güzellikleri çeker; ancak kötülükleri ise iter. Daha adil yarınlara kavuşmak dileği ile en kutsal görev olan savunmayı temsil eden meslektaşlarımızın, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında sağlık, mutluluk, başarılar diliyorum” dedi.

BARODA KOKTEYL
Törenin ardından Sakarya Barosu hizmet binasının bahçesinde bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle; Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, , İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Harp. Mal. Gaz. Şeh. Dul ve Y.Dern. Başkanı Mustafa Çolak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Serbest Muh. ve Mali Müş. Odası Başkan Vekili Fikret Dayıoğlu, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, hâkimler, savcılar ve çok sayıda davetli katıldı.
Ayrıca Mefküre öğrencileri de kokteyle katılarak Başkan Burak’a çiçek takdim etti ve Avukatlar Günü’nü kutladı.

Editör: Haber Merkezi