Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, projenin Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 2011 yılından bu yana yürütüldüğünü anlattı.

Proje kapsamında desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden Durmuş, "Sakarya denince aklıma ilk gelen şeylerden bir tanesi de 'itimadın' abideleştiği şehirdir. Sevgili çocuklar her teklif edileni evet dememeyi önce öğreneceksiniz. Bu sadece bağımlılıkla mücadele kapsamında bir şeyi size yaptırılması istendiğinde 'hayır' diyebilmelisiniz. Biz eğitim camiası olarak da bunu önleyebilme noktasında sizlere destek olabilmek için 10 bin öğretmenimizle seferber olmaya hazırız." şeklinde konuştu.
Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Fatih Kıcır da Yeşilay olarak birçok projeye imza attıklarını söyledi. Projenin Türkiye genelinde ilk 5 içerisinde yer aldığına işaret eden Kıcır, farklı projeler üretmeye devam edeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından proje çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi