Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin büyümesi için düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından fakülteye bağışlanan 50 dönümlük arsanın yanı sıra hastaneye yapılacak ek binaların hastanenin arka tarafında bulunan ormanlık araziye yapılması için çalışma başlatıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü konunun kendilerine aşacağını belirterek Orman Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı. Genel Müdürlük incelemeleri tamamladıktan sonra üniversiteye devri yapılacak. Bu arada, üniversitenin bölgedeki bin 500 dönümlük arazinin tamamına talip olduğu öğrenildi.

Kesilen ağaçlar
Ormanlık alanda oluşturulacak Sağlık Kampüsü için zorunlu olarak ağaç kesimi yapılacağı, ancak kesilen ağaç sayısı kadar başka bir bölgede yenisinin dikileceği öğrenildi.
 
Onkoloji Hastanesi
SAÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, 150 dönümlük araziye Gediatrik Cerrahi, Onkoloji ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastaneleri kurulmak istendiğini belirtti. Küçük, diğer ihtisas hastanelerinin de planlamasının sürdüğünü kaydetti.

İhtiyaç
AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, konuyla ilgili olarak Ankara’ya gittiğinde Orman Bakanlığı yetkilileriyle bir görüşme yapacağını söyledi. Üstün, Sakarya’nın ihtiyacı olan sağlık alanına kavuşacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi