Sakarya Demokrasi (Kent) Meydanında düzenlenecek olan Fuarın Organizasyonu, İŞKUR, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, İş Adamı Dernekleri ile bir kısım kamu idareleri ve STK’lar da fuara destek vermektedirler.

2017’DE 20 FİRMA ALINMADI
2017 yılında düzenlenen fuara 50 ve üzerinde istihdam sağlayan 85 firma katılmış ve 35 bin kişi ziyaret etmişti. SAGİF-2018 İstihdam Fuarına ise yaklaşık 100 firmanın katılım sağlayacağı ve 20’ye yakın firmanın da planlananın üzerinde müracaat nedeniyle fuara alınamadığı belirtildi.

ÖĞRENCİLERE İŞ VE STAJ FIRSATI
Diğer taraftan, 2017 yılında düzenlenen Sakarya AR-GE, Girişimcilik ve İstihdam Fuarına 35.983 ziyaretçi katılmış ve işverenlerden alınan 3.280 kişilik açık işgücü talebi iş arayanlarla eşleştirilmeye çalışılmıştır. 2018 yılında daha çok sayıda katılımcının beklenildiği fuarın amacının, iş arayanların, işgücü piyasası ve firmalar hakkında bilgi sahibi olmaları, işverenlere ihtiyaç duydukları işgücünü temin edilmesi ve lise son sınıf öğrencileri ile Üniversite öğrencilerine iş ve staj fırsatı sunulması olarak açıklandı. İstihdam Fuarları, gelişmiş ekonomilerde düzenlenen bir istihdam etkinliği olarak düzenlenmekte ve iş arayanlarla işverenleri buluşturmaktadır.

İŞ FIRSATLARI
“Dünyada istihdam etkinliği olarak özellikle gelişmiş ülkelerde düzenlenen istihdam fuarları iş arayanlar için yeni fırsatlar sunmaktadır. İş fırsatının iş arayanın ayağına getiriliyor olması yanında, işgücü ihtiyacı olan işverenlere de aradığı işgücünü bulma imkânı vermektedir. Ayrıca, katılım sağlayacak olan öğrencilerimize, işgücü piyasası, çalışma hayatı ve çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinebilmeleri için bir ortam hazırlanarak, onlara rehberlik edilecek, staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirme yapılabilecektir.”

Yapılan açıklamada, “vasıflı-vasıfsız iş arayanların yanında, lise, meslek lisesi, yüksekokul ve fakültelerden mezun olacak gençleri, üretime, ihracata ve istihdama destek olmaları bakımından fuara katılmaları çağrısında bulunuldu. SAGİF-2018 AR-GE, Girişimcilik ve İstihdam Fuarı 26 Nisan 2018 tarihinde saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilecektir. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, SAGİF İstihdam Fuarının açılışından sonra Adapazarı Hızırtepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İŞKUR hizmet binasının da açılışını gerçekleştirecektir.” denildi.

Editör: Haber Merkezi