6 yıl önce Mardin'in Derik ilçesindeki terör saldırısında görevi başında şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün 80 yaşında babası Asım Safitürk, önceki gün akşam saatlerinde evinde hayatını kaybetti. Baba Safitürk’ün cenazesi dün Arifiye İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinde helallik alınmasının ardından Osmanlı Camisi'ne getirildi. Burada Safitürk'ün ailesi, taziyeleri kabul etti. Öte yandan, tabutun üzerine Safitürk'ün cübbesi ve sarığı konuldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından helallik alınmasının ardından, babasının tabutun üzerinde bulunan sarığını ve cübbesini giyen Ali Haydar Safitürk, cenaze namazını kıldırdı. Baba Safitürk, şehit oğlunun mezarının yanında toprağa verildi.


“BABAM ÇOK ACI ÇEKTİ”
Safitürk, babasının çok acı çektiğini vurgulayarak, “Babamın öldüğü günü sağlık durumu iyiydi. Öğle ve ikindi namazını camide kıldıktan sonra eve gelip yemek yedi. Yemekten sonra kafasını annemin omzuna koyarak bir dakika bile süremeden hakka yürüdü. Babam çok acı çekti. En büyük acısı da şehidimizin 50’ye yakın mahkemelerine gidip özellikle Gaziantep’te mahkeme kapısında ayakta duramayıp, “Maalesef adalet tecelli etmedi” deyişini hiçbir zaman unutmayacağım. İnşallah bu yüce ülkemiz, ufak tefek sorunlardan çıkıp düzlüğe erecektir. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KİMLER KATILDI
Cenaze törenine; Safitürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi