‘ŞİMDİ KARŞILAR’ 
Başkan Canbaz, taksi dolmuş durak başkanları ile bir araya gelerek 8+1 uygulamasına geçiş sürecini konuştu. Esnafın koltuk artırımı konusunda uzun süreden buyana kendilerine istekte bulunduklarını ifade eden Canbaz, “Bunun için çalmadığımız kapı kalmadı. Sonunda Büyükşehir Belediye Başkanımız esnafımızın beklentilerine yanıt vererek bu düzenlemenin hayata geçirilmesine ön ayak oldu. Şimdi bu uygulamaya geçtik. ‘Biz koltuk artırımı istiyoruz, araçlarımızı yenilemek istiyoruz, hangi kapıyı çalmamız gerekirse çalalım, sonuna kadar arkanızdayız başkanım’ diyenler, şimdi çok istedikleri bu uygulamanın karşısında duruyorlar” dedi.

‘FİYAT DÜŞMEZ’
Esnafın aklının gerçeği yansıtmayan sözlerle karıştırıldığını anlatan Başkan Canbaz, “Büyükşehir Belediyesi ruhsat katılım bedeli belirledi ve belirlediği bu tutarın tamamı almadan hiçbir esnafa çalışma ruhsat vermiyor, vermeyecekte. Kimse ben bu paranın şu kadarını yatırırım ruhsatımı alırım, nasıl olsa bu fiyat düşer diye beklemesin. Fiyat konusunda esnafın tek muhatabı Büyükşehir Belediyesidir. Yüzlerce esnafımız katılım bedelini ödeyerek yeni ruhsatını aldı. Almayanlar ise farklı bir beklenti içerisine girmeden bir an önce ruhsatlarını yenilemeli, ticaretlerine devam etmeli” şeklinde konuştu.

‘GÜNAHI NE?’
Bu uygulamada halen yer almayanların 8+1’e geçen esnafın haklarını gasp ettiklerini belirten Başkan Canbaz, “Sen farklı hesaplar içindesin, parasını yatırıp ruhsatını alan, aracını yenileyen esnafın günahı ne? Onlar da; ‘Tek kuruş vermeyiz’ diyerek bu işi çözümsüzlüğe götürmek için diretemezler miydi? Oysa biz bu işten ekmek yiyoruz, ruhsatlarını aldılar şimdi yeni araçlarla vatandaşımıza hizmet veriyorlar. Esnafımızın bu çabasını göz ardı edemeyiz. Ruhsatlarını almayan esnafımızın mağdur olmamaları için bir an önce bu uygulamada yerini almalılar” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi