Rinoplasti veya burun ameliyatı, şeklini iyileştirmek ve yüz görünümünüzü iyileştirmek için burnun yeniden şekillendirilmesini içeren bir uygulamadır. Bazı insanlar burun estetiği olmayı tercih ederler. Çünkü burunlarının görünümünden memnun değildirler. Bazı insanlar da burnun şeklini değiştirerek iyileştirilebilecek solunum problemlerine sahip olabilir. Böyle durumlarda mutlaka alanlarında uzman olanlardan hizmet almak şarttır. Hospitalturk burun estetiği konusunda tecrübeli ekibiyle tam olarak beklediğiniz özelliklere sahip bir şekilde hizmet almanızı mümkün kılmaktadır.

Rinoplasti, doku ve kemiği çıkararak veya ekleyerek burnu yeniden şekillendirir. Amaç, diğer yüz özelliklerinize daha iyi uyan daha düz, daha dengeli bir profil oluşturmaktır. Bu işlem; genellikle burnunuzun görünümünü iyileştirmek ve yüzünüze denge getirmek için yapılır. Ayrıca burnunuzdaki yapısal anormalliklerin neden olduğu solunum problemlerinin düzeltilmesine yardımcı olabilir. Bu tarz sorunların giderilmesi konusunda Hospitalturk; çözüm odaklı bir hizmet anlayışının içerisinde yer almaktadır. Böylece burun estetiği konusunda profesyonel çözümlerle tanışmanızı sağlamaktadır.

Rinoplasti, burnun görünümünü yeniden şekillendirmek ve iyileştirmek için yapılan kozmetik bir ameliyattır. Rinoplasti ayrıca nefes alma güçlükleri, burun tıkanıklığı ve septum deviasyonu gibi fonksiyonel sorunları da düzeltebilir. Bu aşamada klinik tercihine dikkat ediyor olmak beraberinde önemli kazanımları getirecektir. Tam da bu noktada tercih edeceğiniz hastanenin kurumsal bir yapıya sahip olmasına da dikkat ediyor olmanız gerekir. hospitalturk.com kurumsal yapısıyla ve deneyimli ekibiyle uluslararası standartlarda bir hizmete imzasını atmaktadır.

Rinoplasti, altta yatan kemik ve kıkırdak çerçevesini değiştirerek burnun şeklini, boyutunu ve konturunu değiştirir. Bu prosedür, size özgü anatomiye ve kişisel hedeflerinize bağlı olarak çeşitli teknikler kullanılarak gerçekleştirilebilir. Burun estetiği işlemi söz konusu olduğu zaman karşımıza son derece titiz bir süreç çıkar. Bu sürecin sorunsuz bir şekilde yönetilmesi için mutlaka alanında uzman olanlardan hizmet almak şarttır. Özellikle son zamanlarda farklı teknik ve yöntemlerin devreye girmesi, çok daha başarılı operasyonların hayata geçirilmesini mümkün kılmaktadır.

Rinoplastinin Amacı Nedir?

Rinoplastide amaç, burnun genişliğini daraltarak, ucunu yükselterek veya köprüdeki tümseği düzelterek daha estetik görünmesini sağlamaktır. Diğer seçenekler arasında burun delikleriniz arasındaki açıyı değiştirmek ve burun deliklerinizi küçültmek yer alır. Halk arasında burun ameliyatı olarak bilinen rinoplasti, burnu yeniden şekillendiren ve yeniden boyutlandıran bir kozmetik cerrahi prosedürüdür. Ameliyat, bir yaralanmayı onarmak veya sapmış bir septumu düzeltmek için yapılabilir. Ancak çoğunlukla boyutunu küçülterek ve şeklini değiştirerek burnun görünümünü iyileştirmek için yapılır.

Rinoplasti işlemi gündeme geldiği zaman karşımıza son derece titiz bir süreç çıkar. Bundan dolayı ameliyata karar vermeden önce, hangi özelliklerin görünüşünüzü iyileştireceği konusunda doktorunuzla konuşmanızda fayda var. Doktorunuz rinoplasti sonrası sağlığınızı etkileyebilecek diğer tıbbi durumları da size aktaracaktır. Böylece sürecin nasıl işleyeceğine dair daha isabetli bilgileri edinmeniz de mümkün olacaktır. Hospitalturk tam da bu noktada sürecin profesyonel bir şekilde yönetilmesini mümkün kıldığından hasta konforu açısından da ideal bir hizmetin adresi konumunda yer almaktadır.

Rinoplasti Neden Önerilmektedir?

Bu işlem; genel yüz görünümünüzü iyileştirmek istediğiniz burun problemleriniz veya eğri bir burnunuz varsa, o zaman sizin için bir burun estetiği önerilebilir. Rinoplasti, burnun genel şeklini ve görünümünü iyileştiren cerrahi bir prosedürdür. Ameliyat, nefes almayı iyileştirmek, bir doğum kusurunu veya travmayı düzeltmek veya kişinin doğal güzelliğini arttırmak için yapılabilir. Rinoplasti, burnunuzun görünümünü iyileştirmek için yapılır. Prosedür ayrıca burnunuzun işlevini de iyileştirebilir.

Rinoplasti, burnu yeniden şekillendirmek için yapılan plastik cerrahi bir operasyondur. Bu işlem, burnun genel görünümünü iyileştirmek veya deviye bir septumu düzeltmek için yapılabilir. Bu, kronik burun tıkanıklığı olan kişileri sıklıkla etkileyen bir sorundur. Ameliyat ayrıca bir yaralanma veya doğum kusurundan kaynaklanan burun köprüsündeki bir kamburu da düzeltebilir. Bir burun deliğinin diğerinden daha büyük olduğu eğri bir burnu da düzeltebilir.

Rinoplasti açık prosedür veya kapalı prosedür olarak yapılabilir. Rinoplasti ayakta tedavi prosedürüdür ve genellikle işe ve normal aktivitelere dönmeden önce evde 1-2 gün iyileşme süresi gerektirir. Rinoplasti en sık 18-25 yaş arası, burun ucunun fazla çıkması, burun ucunun az çıkması (yukarıdan bakıldığında) nedeniyle görünümünden memnun olmayan hastalara yapılır.

Burunun her iki tarafı arasındaki asimetri, bir yaralanma veya doğum kusurunun neden olduğu burun kemerinde şişlik durumlarında da burun estetiği önerilmektedir. Yine bir burun deliğinin diğerinden daha büyük olduğu eğri burun veya çarpma gibi diğer sorunların giderilmesinde de rinoplasti etkili sonuçları ortaya koyar. Unutmamak gerekir ki rinoplasti, burnun şeklini ve boyutunu iyileştiren kozmetik bir ameliyattır. Bu işlem, burnunun boyutundan, şeklinden veya profilinden memnun olmayan hastalara yardımcı olabilir.

Rinoplastinin Kapsamı Nasıldır?

Rinoplasti, burun deliklerinizin içinde ve burnunuzun her iki yanında kesikler açmanın yanı sıra burun kıkırdağınızın bir kısmını çıkarmayı içerir. Bu kesikleri yaptıktan sonra, cerrahınız yaraları dikiş veya cerrahi yapıştırıcı ile kapatmadan önce burun yapınızdaki tümsekleri ve diğer düzensizlikleri düzeltecektir. Bu aşamada karşımıza son derece titiz bir süreç çıkar. Dolayısıyla bu tarz işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için mutlaka alanında uzman olanlardan hizmet almak şarttır. Hospitalturk her birisi alanında uzman olan ekibiyle nitelikli bir hizmeti sizlerle buluşturmaktadır.

Rinoplasti, burnun yeniden şekillendirilmesini veya şekillendirilmesini içeren cerrahi bir prosedürdür. Prosedür, küçük kozmetik kaygılardan nefes almayı etkileyen daha ciddi sağlık sorunlarına kadar bir kişinin burnuyla ilgili herhangi bir sayıda sorunu düzeltmek için yapılabilir. Rinoplasti, eğri bir septumu düzeltmek veya estetik amaçlarla yapılabilir. Rinoplasti genellikle, otomobil kazası veya spor yaralanması gibi burun travması geçirmiş kişilere yapılır. Burun pasajlarındaki yapısal anormalliklerden kaynaklanan nefes alma sorunu yaşayan kişiler de burun estetiği işlemlerinden fayda görebilir.

Editör: Haber Merkezi