Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) birinci yıl etkinliği iftarı Sapanca’da düzenlendi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Sarıbıyık, üniversitenin kuruluş aşamasından bugüne gelinen noktaya dek geçen sürede yaşanan gelişmeleri konuklarla paylaştı.

23 BİN ÖĞRENCİ
Sarıbıyık; “Günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet bilgi düzeyinde sürdürülmekte, toplumların geleceği ise verilen eğitimin başarısı ile değerlendirilmektedir. Kaliteli insan; kaliteli iş, kaliteli toplum, güçlü ekonomi, istikbal, güçlü Türkiye demektir. Güçlü Türkiye için ise katma değeri yüksek ürünler geliştirmemiz, kaliteli üretim yapmamız ve iyi pazarlar oluşturmamız gerekmektedir. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, bu gelişmelerin, beklentilerin ve amaçların tam da merkezinde yer almaktadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 1 enstitü, 7 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu ile Sakarya Üniversitesi’nden bölünerek kurulan bir üniversitedir. Üniversitemiz 444 akademik, 147 idari personel ve yaklaşık 23 bin öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.”

DESTEKLERLE
“Rektörlük görevi tarafımıza tevdi edildi.  Hızlı bir şekilde ekip arkadaşlarımızla işe kaldığı yerden devam ettik. Eğitim öğretimin aksamadan yürümesi, tabiri caizse motorun susmaması gerekiyordu. Bu süreçte; yönetmeliklerden, yönergelere, senato esaslarından uygulama esaslarına kadar her şeyi yeniden tasarladık. Bütün bu sorunlar ve yokluklar arasında siz değerli dostlarımızın desteği ve duaları ile birlikte SAÜ’nün desteği, SBB’nin desteği, belediyelerin ve firmaların destekleri ile işlerimizi planlamaya çalıştık. Teknoloji Fakültesi binasının bir katını geçici rektörlük olarak faaliyete geçirip çalışmalarımıza koyulduk. Ancak atılacak bazı adımlarımız ülkemizin seçim sürecine girmesi ile birlikte yavaşlamak zorunda kaldı.”

BARUT YOK
“Geldiğimiz noktayı vurgulama açısından bir kıssayı sizlerle paylaşmak istiyorum. 2. Mahmut Selimiye kışlasını denetlemeye gider. Kışladan içeri girer. Her zaman olması gereken ve padişahı selamlamak için atılan 9 pare top atışı olmamıştır. Tabi padişah buna çok kızar ve kışlanın bütün paşalarını toplayarak hesap sorar. Paşalar da sorumlu olarak topçu çavuşunu çağırırlar. Padişah topçu çavuşuna sorar; Neden top atışı yapılmadı? Çavuş cevap verir; Efendim tam 18 tane sebebi var. Padişah; Say bakalım. Çavuş; 1-Barut yok. Padişah hemen araya girerek ‘Tamam gerisini sayma’ der.”

DESTEK İSTEDİ
“Yani topu ateşleyebilmemiz için bizim mekanlara ve en önemlisi kampüs alanına ihtiyacımız var. Kamuoyunun da merakla beklediği rektörlük yeri ve kampüs alanları ile ilgili çalışmaları planladık ve en kısa zamanda ilgili aktörlerle görüşerek sonlandırmayı hedefliyoruz. Bizim için en güzeli şu ki ekibimizin morali ve motivasyonu yerinde ve birlikte güçlü olduğumuzun bilincindedir. Ben inanıyorum ki biz birlikte güçlüyüz. Üniversitemize desteklerinizin artarak devam etmesini umut ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi