PTT’nin kuruluşunun 179. Kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda PTT Adapazarı Şubesi’nde 179 sıra numaralı müşteri Merve Zeyneloğlu’na PTT Pazarlama Müdürü Vesile Topuz tarafından hediye takdim edildi.
BİLİNMEYEN HİZMETLER 
PTT’nin az bilinen hizmetleri hakkında bilgi paylaşan PTT Pazarlama Müdürü Vesile Topuz, “Amazon’dan, Çin’den, Kore’den ürünler getirtilebiliyorsa, Sakarya’daki tedarikçi firmaları uluslararası e-ticaret sitesi PTT Trade’e ekliyoruz, yurt dışından insanlar da aynen PTT’den alışveriş edebilecekler. Ayrıca maaşını kapıda almak isteyen bir vatandaş için A köyünün B mezrasına kadar postacıyla kapıya kadar gönderebiliyoruz. Bunun yanı sıra çok cüzi rakamlar karşılığında özel pul hizmeti sunuyoruz” dedi.
ÖVÜNÇ KAYNAĞI
Sakarya PTT Başmüdürü Yılmaz Demir, kuruluş yıldönümü mesajında, “Ülkemizin yüz akı kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, 179. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze modern, sistematik ve etkin bir posta sistemi oluşturmak için 23 Ekim 1840 yılında kurulan şirketimiz, iki asra yaklaşan köklü geçmişinde olduğu gibi bugün de ülkemizin övünç kaynakları arasındadır.” 
HİZMETLER
“Günümüzde PTT, posta ve telgraf gibi geleneksel hizmetler sunmanın yanı sıra kargo, lojistik, e-ticaret, bankacılık, sigortacılık, elektrik, su, kredi kartı tahsilatı, yatırım hesapları, telefon tahsilatları, sosyal yardım ödemeleri, emekli maaş ve kredi ödemeleri, HGS, PTTCell, Elektronik İmza, Kayıtlı Elektronik Posta, E-Devlet Şifresi vb. çeşitli alanlarda yürüttüğü yaygın, güvenilir, kaliteli iş ve işlemlerle ülkemizin en ücra köşelerine ulaşarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaktadır.” 
SAKARYALILARA TEŞEKKÜR 
Yılmaz açıklamasının son bölümünde; "Sakarya’da 62 işyeri, 61 ATM ve 4 adet mobil araç ile hizmet veren PTT AŞ’nin 179. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu özel günde gösterilen ilginin, bilinci ve sorumluluğu içerisinde, kurum çalışanları adına değerli Sakarya Halkına teşekkür eder saygılar sunarız.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi