Ramazan ayının vazgeçilmezi pide için esnaf odalarından gelen talebi değerlendirmek için fiyat takdir komisyonu toplandı, Ramazan pidesi fiyatlarını belirledi. Buna göre 420 gram pide 3 lira; 560 gram pide 4 lira, 700 gram pide ise 5 liradan satılacak. SESOB Hizmet binasında yapılan toplantının ardından Birlik Başkanı Hasan Alişan açıklamalarda bulundu.

DENGE GÖZETİLDİ
SESOB Başkanı Hasan Alişan “Üretici ve tüketici dengesi gözetilerek fiyat düzenlemesi yapıldı. Birlik yönetimimizde onayladı. Un fiyatları, işçilik, kira ve diğer girdilerde yaşanan artışa rağmen esnafımız fedakarlık yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en sağlıklı, en hijyenik pideyi vatandaşımızın sofrasına ulaştırmak için esnaf ve sanatkarımız ellerinden geleni yapacak. Pide fiyatında artış yapmak yerine komisyon cüzi bir miktar gramajın düşürülmesini uygun gördü. Maliyetlerdeki artış her dönem olduğu gibi bu yıl Ramazan ayında da vatandaşımıza yansıtılmadı” dedi

DENETİM ARTIRILACAK
Ekmek israfının azaldığına dikkat çeken Alişan “Vatandaşımıza yaptığımız çağrılar, tanıtıcı filmler ve broşürlerin etkili olduğunu düşünüyoruz. Ramazan’da vatandaşlarımızın en sağlıklı gıdayı tüketmesi için yerel yöneticiler ve güvenlik güçlerimizle ortak hareket edeceğiz. Denetimler artırılacak. Vatandaşlarımızın, merdiven altı tabir edilen ruhsatsız yerlerden değil vergisini ödeyen, denetlenen işyerlerinden alışverişlerini yapmalarını istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi