KOBİ DEĞER KREDİSİ PAKETİ
Patronların tek tek söz alarak görüşlerini paylaştığı toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 25 milyar liralık KOBİ'lere yönelik Hazine garantili "KOBİ Değer Kredisi-2" paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Kredilerin aylık % 1,54 yıllık % 18,48 faiz oranından 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile kullandırılacağı ve ciro ile faaliyet alanına göre azami 1,5 milyon TL olarak sınırlandığı öğrenildi.

"İŞLETMELER İÇİN BİR FIRSAT"
Patronlar Platformu Sakarya Başkanı Özkan Pınar, “2018’in ikinci yarısında yaşananlar bankaların kredi verme kapasitesini, girişimcilerin ise yüksek faiz nedeni ile kredi kullanma arzusunu törpülemiştir. Açıklanan bu paket ile bankaların risk endişesi Kredi Garanti Fonu yoluyla giderilmiştir. Uygun faizi ve uzun vade yapısı ile ortalama kredi maliyetlerinden daha düşük oranlarla kullandırılacak bu kredi, ihtiyacı olan işletmeler için bir fırsattır. Kredi uygulamasına 5 kamu bankasının yanı sıra 12 özel bankanın da katılması, kredinin daha yaygın kullanımını ve sağlayacaktır. Şirketlerin nakit akışlarını yeniden düzenlemek için bu tarz krediler büyük bir fırsat yaratır. Nakit akışını iyi yöneten şirket her şeye rağmen ayakta kalır. Hükümetin aldığı önlemler ile dengelenme dönemi en az hasarla atlatılacaktır. Kendi içinde fırsatlar da barındıran bu süreçte işletmelerimiz iş süreçlerini ve pazarlarını , müşterilerini yeniden ele almalı yeniden gözden geçirmelidir.” şeklinde konuştu.

FERİZLİ'DE SAVUNMA SANAYİ ÜRETİMİ BAŞLADI
Patronlar Platformu’nun 13. Haftasına Özel Konuk olarak katılan Öztreyler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Dal ise, Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdikleri yatırım hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 50.000 m2 kapalı alana sahip fabrikanın % 90’ının tamamlandığını ve savunma sanayine yönelik üretime başlandığını söyledi. Ahmet Dal sözlerine şöyle devam etti. “ İnşaatın tamamlanması ile birlikte 60 mühendisin çalışacağı Ar-Ge merkezinin de faaliyete geçireceğiz. 1999 yılında Türkiye’de ilk kez havuz damperli treyler ve kamyon üstyapı üretimini gerçekleştiren Öztreyler’in bu yenilikçi üretim kültürü ile savunma sanayine de inovatif ürünler vermeye başlamıştır. Alev almayan yakıt tankları ve tank taşıyıcı araçlar Ferizli fabrikamızda üretilecektir. Patronlar Platformu’nu üyeleri ile tanışmaktan çok mutlu oldum, kendilerini tedarikçilerimiz arasında görmek için de elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız.” dedi

Editör: Haber Merkezi