Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova ve Pamukova Ayvası Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen Eko Pazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali’ne katıldı. Festivalde Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Fatih Akın, Pamukova İlçe Tarım Müdürü Ümit Erol, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, STK Temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı. Başkan Toçoğlu, festival kapsamında açılan sergileri tek tek ziyaret ederek, üreticilerle sohbet etti. Festival kapsamında çeşitli kategorilerde dereceye giren üreticiler ödüllendirildi.

 

TANITIMA ÖNEMLİ KATKI

 

Programın açılış konuşmasını yapan PAYDER Başkanı Ali Urgan, “Pamukova Kaymakamlığı himayesinde, Pamukova Belediyesi’nin destekleriyle Eko Pazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali’nin ikincisini düzenliyoruz. Amacımız Pamukova’yı, tarımını, turizmini ve diğer değerlerini uluslararası alanlarda tanıtmaktır. Çiftçimizin ürettiği tarım ürünlerini, işleme ve paketleme ile ülkemize ve lojistik yollarla dünyaya ulaştırmaktır” derken; Pamukova İlçe Tarım Müdürü Ümit Erol, “Toprağını terk etmeyen ayva çiftçimizin hasadı kutlu olsun” dedi. Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyon Başkanı Gökhan Tufan ise, “Yöresel lezzetlerin korunması, farkındalık oluşturulması, tanıtılması için bu tarz festivaller büyük önem taşıyor” dedi.

 

GÜZEL COĞRAFYA

 

Pamukova Kaymakamı Recai Karal, “Geçen yıl çok küçük bir ekiple başladığımız bu festivali, bu yıl vatansever, idealist gençlerden oluşan PAYDER’e devretmenin gururunu yaşıyoruz. Bize bu yüce vatanı bağışlayan Allah’a şükürler olsun. Bu coğrafyanın güzelliği insanlarımızın samimiyetiyle birleşince çok güzel işler ortaya çıkıyor. Arkadaşlarımıza katkısını esirgemeyenlere çok teşekkür ediyorum. Emek veren, dua eden herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEBRİK

 

Festivalde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Biliyoruz ki bu tür organizasyonlar bu yörelerin değerlerini ortaya çıkarmaya, ürünlerinin tanıtılmasına ve pazarlanmasına yarar sağlıyor. Bu festivalde emeği geçenleri kutluyorum. İnşallah bu faaliyetler Pamukova’nın değerlerinin ortaya çıkmasını, ürünlerin ülke içine ve dünyaya satılmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

 

ÖRNEK DAYANIŞMA

 

Başkan Toçoğlu, “Pamukova’mız sorunları en hızlı şekilde çözülen ve en hızlı şekilde gelişme gösteren ilçelerimizin başında geliyor. Bugün Belediye Başkanımızla yaptığımız ortak çalışmalar ve işbirliği sayesinde Pamukova’mızın içmesyusu, yağmursuyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetleri tamamlandı. Yine belediye başkanımızla gösterdiğimiz örnek dayanışmayla ilçemizin üstyapısına da ciddi katkılar sağladık. İnşallah bundan sonra da bu birliktelik ve dayanışmayla Pamukova’ya daha güzel hizmetleri getireceğimize inanıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Festival hayırlı sonuçlar versin.”

Editör: Haber Merkezi