İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret ederek ilk önce İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kurtoğlu’ndan sistem ile ilgili bilgi alan Başkan Öztürk daha sonra ilgili birimden müracaatını gerçekleştirdi. Parmak izi ve avuç içi biometrik kayıtlarını yaptıran Başkan Öztürk, daha sonra kart ücreti olan 16 TL’yi yetkililere vererek işlemini tamamladı.

Yeni kimlik kartının içerisinde bütün bilgilerin muhafaza edildiği teknolojik bir çip olduğunu ifade eden Erenler İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kurtoğlu, “Büyük ve önemli bir hizmet. Parmak izi kayıtlarının alınması nedeniyle de ileride suç ile mücadelede ve suçların önlemesinde, suç işlendikten sonra da faillerin yakalanmasında çok önemli olacak bu sistem. Herkesin kayıt altına alınmış olması çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, yeni çipli kimlik kartı hizmetinin çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek, Kimlik Kartı Projesi’nde emeği geçenlere teşekkür etti ve "Hayırlı bir hizmet. Eski nüfus cüzdanlarımız cüzdanımıza sığmıyordu. Ama şu anda gerçekten çok güzel oldu. Ehliyetlerimiz ve pasaportlarımızda bu şekilde olacak. Her gittiğimiz yerdeönümüze çıkacak. İşlerimiz kolaylaşacak. Herkes bu sistemin içerisinde olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi