Özkoç yazılı açıklamasında bin yataklı hastane sözünün 23 Mayıs 2015’te verildiğini, o günden bu yana gelişme kaydedilmediğini belirterek, “Yerel yönetim seçimleri yaklaştı. Sakarya Milletvekilimiz ve AKP Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz, bin yataklı hastaneyi yine gündeme getirdi. Milletin aklıyla artık dalga geçmeyin. Yaptığınız hizmetleri ve vaatlerinizi seçime endeksli yapmayın. Millete bir söz verdiyseniz yerine getirin.”

VERİLERİ PAYLAŞTI
Özkoç; “Size Sakarya’daki tabloyu, hiç siyasete girmeden, resmi verilerle aktarayım. Rapordan bire bir aktarıyorum; 10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısı Türkiye ortalamasında 27,28 iken Sakarya’da 20,1’dir. Yine 10 bin kişiye düşen doktor sayısı Türkiye ortalamasında 18,14 iken Sakarya’da 14,46’dır. Yatak ve doktor yetersizliği nedeniyle hastaların bir bölümü çevre illere sevk edilmektedir. İlimizdeki bu sağlık sorununun giderilmesi için acilen bin yataklı hastanenin yapımına ihtiyaç duyulmaktadır. İlimiz şehir hastanesi planlamasında da yer almamıştır.”

“TEMEL ATIN, MÜJDEYİ ÖYLE VERİN”
Özkoç açıklamasının son bölümünde, “Birileri bizim aklımızla dalga geçmeyi bıraksın. Resmi verilere göre şehir hastanesi planlamasında yer almayan Sakarya’ya, üçüncü yılında hala 1000 yataklı hastane müjdesiyle oyalıyor ve bu süre zarfında 35 ilde şehir hastanesi yapıyorsanız, söyleyecek tek sözümüz var; konuşmayı bırakın, icraat yapın. Atın temeli, müjdeyi öyle verin.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi