Adapazarı Belediyesi eski Meclis Üyesi ve Hızırtepe Mahallesi sakini Selim Özen, dün Sakarya Büyükşehir Belediyesi bahçesinde Sigorta dolmuş hattı durağının yerinin değiştirilmesi gerektiğine ilişkin basın açıklaması yaptı.

KAZA YAŞANIYOR
Özen, Adapazarı Hızırtepe Mahallesi üç yol kavşak içinde bulunan Sigorta taksi dolmuş durağının halkın can ve mal güvenliğini uzun zamandır tehdit ettiğini söyledi. Özen; “Hızırtepe, Güllük ve Bağlar Mahallesinin kesişiminde bulunan durak yeri, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve İstiklal İlkokulu yanında, ana cadde üzeri üç yol kavşak içinde tam ortada bulunuyor. Yaya ve taşıt trafik işleyişi, güvenliği acısından emniyetsiz, tehlikeli olan dolmuş durak yerinde sürekli maddi hasarlı trafik kazası oluşuyor.” dedi.


Adapazarı Belediye Meclisi eski üyesi Selim Özen’e, Adapazarı Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Haluk Akbay ve Demokrat Parti İl Başkanı İsmail Ergül de destek verdi.


İL TRAFİK DENETLEME TESPİTİ
Özen şöyle devam etti; “Durumu Sakarya Büyükşehir Belediyesine bildirilmiş olmamıza rağmen cevap alamadık. Konuyu Sakarya Valiliğine taşıdık. İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün yaptığı inceleme sonrası bölgenin durak olarak kullanılmaması gerektiği anlaşıldı. Bu doğrultuda Sakarya UKOME üyeleri arasında da yer alan Sakarya Valiliği İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğün üç yol ana cadde üzeri kavşak içinin dolmuş durak yeri olması uygun değildir yazısına rağmen Büyükşehir Belediyesi konuya yönelik bir faaliyet göstermedi.”

KİTAP OKUMA EYLEMİ
Selim Özen açıklamasının son bölümünde; “Durağın tehlikeli yerden alınıp halkın canını ve malını riske sokmayacak bir yere taşınmasını istiyoruz. Sakarya UKOME tarafından farklı yasal olmayan gerekçe ve müdahalelerle tehlike arz eden ötelenen durak yerinin kaldırılıp Hızırtepe halkına zarar vermeyecek emniyetli güvenli bir noktaya taşınıncaya kadar her gün Sakarya Büyükşehir Belediyesinin önünde kitap okuma ve oturma eylemi yapacağım.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi