Arapoğlu konuşmasına: "Bu akşam burada ortak sevdamız, ortak kaygımız Sapanca için bir karar alarak çıkmış olduğumuz yolun son dönemeci için toplandık. Bu güzel gönül birlikteliğini, bu güzel topluluğu görünce onur duydum, gurur duydum.Sapancamın güzel insanları hepiniz hoş geldiniz,şeref verdiniz.Bir süre  önce Belediye Başkanlığına aday olmam için teşvik eden, yürü kızım arkanda Sapanca var diye beni yüreklendiren, Allah yolunu açık etsin diye hayır duaları eden çok kıymetli büyüklerim  sizin gücünüzü hep arkamda, yanımda hissettim."sözleriyle başladı.

"ADAY OLMAMI SİZLER İSTEDİNİZ"
Arapoğlu bağımsız Aday olma sürecinin nasıl geliştiğini kısaca "Sapanca siyasetine yön verenler benim aday olmamı engellemeye çalıştılar.Siyasi çıkarlarını Sapanca'nın çıkarlarının önünde gördüler.Aday olmamı Sapanca halkı istedi ,sizler istediniz.Ben de bilgimle,deneyimimle,cesaretimle ve tüm samimiyetimle karşınıza aday olarak çıktım.Tüm kampanya sürecinde bu desteği hep yanımda, arkamda hissettim.Çıktığımız seferi zaferle sonuçlandıracağız."şeklinde açıkladı.

"ASILSIZ ANKETLER, YALAN HABERLER"
"Sapanca'da "değişim şart" diyerek seçim süreci boyunca bana muhalefet edenlere sormak lazım iktidar olan ben miyim? Beni mi değiştireceksiniz. 20 yıllık iktidarı değiştireceklerine bana oyun kurmaya çalışıyorlar.Asılsız  anketlerle internet sayfalarında teselli arıyorlar.Benim kurmaca anketlerle, yalan haberlerle işim olmaz benim gerçek anketim sizlersiniz."sözleriyle kendisi hakkında çıkarılan anket spekülasyonlarının algı değiştirmeye yönelik kurmaca oyunlar olduğuna değindi.

"SAPANCA'NIN SORUNLARI"
"Sapanca’da yaşayan herkes,hepiniz gibi  bu cennette doğup büyümenin bahtiyarlığını yaşamış biri olarak bugün gelinen noktada ilçemizin önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Bu sorunların neler olduğunu tespit ve nasıl çözeceğimizi hazırladığımız seçim beyannamemizde açıkladık.En doğusundan en batısına Yanık'tan Akçay'a kadar  7den 77 ye her yaş gurubuna hitap eden burada yaşayan herkesi kapsayan çözüm ve projelerimizle sizlerin karşısına çıktık. Yerel ekonomik kalkınma  projelerimiz,kentsel tasarım projelerimiz, kadın dostu Sapanca, çocuk dostu Sapanca, çevre dostu Sapanca, hayvan dostu Sapanca,eğitim kenti Sapanca, engelsiz Sapanca, ve alt yapı projelerimizle sizlerin karşısındayız." sözleriyle Arapoğlu Slayt ve video gösterisi eşliğinde hazırladığı "Sapanca 2019 Seçim Bildirgesi" video gösterisi eşliğinde projelerini anlattı.

"SUYUMUZ VAR İÇEMİYORUZ,GÖLÜMÜZ VAR GİREMİYORUZ"
Sapanca'nın eşsiz güzellikte ve marka değerlerinden biri doğal Su kaynaklarına sahip olmasına rağmen çeşmelerden akan suyun içilemediğini belirten Arapoğlu'nun"Bu çelişkiye son vereceğiz.Sapanca'nın doğal zenginliklerinden önce burada yaşayan insanlar yararlanmalıdır.Elbette fazla olan su olmayan yerlere ulaştırılmak üzere pazarlanabilir bu da bir hizmettir.Ancak önce buranın insanı kendi suyundan en kaliteli,en ucuz şekilde yararlanmalıdır.Sizlerden yetkiyi aldığımızda ilk önce suyla ilgili çalışma başlatacağız.Aynı şekilde göl kenarlarından halkımızın ücretsiz kararlanacağı piknik ve dinlenme alanları oluşturacağız.Gölümüzden turizm alanında en etkin şekilde yararlanmak için düzenlemeler yapacağız.Suyumuz var içemiyoruz,gölümüz var giremiyoruz" şeklindeki konuşması alkışla büyük destek gördü.

"EĞİTİM KENTİ SAPANCA"
İçmesuyu havzası nedeniyle Sapanca'nın bazı kısıtlamalara tabi tutulduğuna işaret eden Arapoğlu "Sapanca için turizm en önemli ekonomik faaliyet alanı,Ben buna bir de eğitimi ekliyorum ve Eğitim Kenti Sapanca ile yeni eğitim tesislerinin kurulmasını hedefliyorum.İlçemizin eğitim kenti olabilmesi için alt yapıyı hazırlayacağız.Öğrenci ve öğretmenlerimizin ilçemizde mutlu huzurlu eğitim öğretim yapabilmeleri için koşulları iyileştireceğiz.Öğrencilerimize burslar vereceğiz,ulaşımı ücretsiz yapacağız,öğretmenlerimize öğretmenevi yapılamasını sağlayacağız."sözü verdi.

"KAMU KAYNAKLARINI DOĞRU KULLANACAĞIZ"
"Bu projelerimi nasıl gerçekleştireceğimi soruyorlar.Kamu kaynaklarını doğru yerde doğru şekilde kullanarak,belediyeye  ait mülkleri arsa,bina değerlendirerek bu projelerimizin hepsini gerçekleştireceğiz.Sapanca'nın kendi potansiyeli buna yeter.Öz kaynaklarımızı koruyarak,kollayarak üreterek gelişeceğiz.Yatırım yapmak isteyenleri destekleyeceğiz."sözleriyle projelerin nasıl gerçekleştireceği konusunda bilgi verdi.

"MECLİSİN YOK DİYORLAR BENİM MECLİSİM SAPANCA"
Bağımsız aday olması dolayısı ile Meclisinin olmayacağı konusuna açıklık getiren kendisinin de siyasete Adapazarı Belediye Meclis üyesi seçilerek girdiğini, ayrıca 20 yıllık meslek hayatını belediyelerle iş yaparak geçirmiş bir Şehir Plancısı olarak belediye bürokrasisinin de içinde olduğunu sözlerine ekleyen Arapoğlu "Meclise partilerden seçilecekler hepsi Sapanca'nın evladı,bazıları daha önce birlikte yürüdüğümüz arkadaşlar ben Sapanca için yararlı bir konuyu Meclise getireceğim onlar red mi edecekler?Hiç sanmam.Ayrıca benim Meclisim sizlersiniz.Bütün Sapanca" açıklamasını yaptı.

"BELEDİYE BAŞKANLARINA VE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR"
Oya Arapoğlu konuşmasında Sapanca'da  Bağımsız Belediye Başkanı seçilen amcası Merhum Turgut Arapoğlu ve ebediyete intikal etmiş bütün belediye başkanı ve meclis üyelerine rahmet diledi ve hayatta olanlara teşekkür etti.

"SON TEŞEKKÜR SAPANCA HALKINA"
Seçim kampanyası sırasında kendisi ve ekibini evlerinde,işyerlerinde ağırlayan Sapancalılara teşekkür eden Arapoğlu,"Bu soğuk havada buraya kadar geldiniz.Sadece benim söyleyeceklerimi dinlemek istediniz.Burada taşıma kimse yok kendi araçlarınızla,imkanlarınızla davetimize katıldınız.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin. 31 Mart akşamı  zaferimizi kutlamak üzere tekrar görüşeceğiz." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi