Arapoğlu’nun açıklaması şöyle: “Toplumsal hayatın her kademesinde yer alan kadınlarımızın duyarlılığı doğrultusunda yaşanabilir, kadın dostu kentler planlamalıyız. Her bölgede yaşayan kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın kente dair ihtiyaçları farklılık gösterebilir öncelikle o kentte yaşayan kadın ve kız çocuklarını tanımalı, onların ihtiyaçlarını, sorunlarını ve olanaklarını doğru bir şekilde analiz edilmeli ve bu ihtiyaçlar değerlendirilerek kadınlara özel kentsel hizmetler toplumsal cinsiyet eşitliği dikkate alınarak tasarlanmalıdır.
Kadınlarımızın ihtiyaçlarının karşılandığı bir kentin var olabilmesinin en önemli koşulu ise kadınların karar alma mekanizmalarında ve planlama süreçlerinde yer almaları ve kendilerini doğrudan etkileyen yerel politikalar üzerinde söz sahibi olmalarından geçmektedir. Bu nedenle yerel meclislerde daha çok kadın üye olması gerektiği gibi, kadın dernekleri ve kadın meclisleri karar alma mekanizmalarında daha aktif rol almalıdır.
Bu vesileyle erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla genciyle kadına yönelik şiddet ve benzeri insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığın bertaraf edildiği,toplumsal sağlığın,huzurun ve barışın tesis edildiği günlere erişme temennisiyle tüm kadınlarımızın gününü kutlarım.”

Editör: Haber Merkezi