Özcan Ovalı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “Ek genelgeye göre sigorta şirketleri artık sigorta bedelini araç sahibine değil, araba tamircilerine verecek. Böylece oto tamircilerinin hak kaybı önlenecek. Kanunda bulunan 6'ncı maddede uygulanmasına ilişkin genelge yayınlandı.

Genelgede ‘Hasar gerçekleştikten sonra onarımı veya tedariki mümkün bir kıymetin tazminat alacaklısı tarafından hizmet sağlayıcısına başvurulması durumunda, tazminat alacaklısı tarafından sigorta şirketine hitaben yazılan ve ödeme işleminin doğrudan hizmet sağlayıcısına yapılmasına dair yazılı talebin sigorta şirketine iletilmesi üzerine sigorta şirketi, hizmet bedelini doğrudan hizmet sağlayıcısına öder.’ ifadelerine yer verildi. Böylelikle oto-tamircileri, tamiratını yaptıkları aracın bedelini doğrudan sigorta şirketinden alabilecek.

Başkan Arslanoğlu, daha önce vekaletname ile ödeme alındığını, çıkan yasayla vekaletnameyle hasar ödeme alınmasının önün geçildiğini ifade ederek, "Bu çerçevede müşterilerimizin hasar miktarının esnafımıza ödenmesinin beyanıyla şu anda esnafımıza bu hasar ödemeleri direkt hesaplarına yatacak. Yani müşterilerimize yatmayacak veya herhangi bir vekalet almak zorunluluğu olmayacak. Bu ortadan kalktı. Hem esnafımız için hem müşterilerimiz için uygun bir uygulama" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ
Esnaf Odası Başkan Adayı Özcan Ovalı; “Esnafla müşteriler arasındaki diyaloğun bozulmasının önüne geçen, 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu'na ek genelge eklenmesine yaptığı katkıları nedeniyle Ankara Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu'na çok teşekkür ediyorum” dedi. Elif TAHTAKALE

Editör: Haber Merkezi