Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılı sonuna kadar doğalgazı olmayan ev kalmayacaktır sözünü de hatırlatan Ergün Öztürk, "Herkesin söylediği gibi bu kış zor geçecek. Ova Mahallelerimizde yaşamakta olan insanlarımızı bu zor kış şartlarından kurtarmamız lazım diyerek konuyla ilgili konuşmasına şöyle devam etti “ Doğalgazı olmayan mahallelerimizde yaşamlarını sürdürmekte olan insanlarımız her ay ortalama bin 500 lira ile üç aylık kış mevsiminde toplamda 7 bin 500 lira ısınması mümkünken, doğalgazları olmadığı için bu kışı odun ya da kömür yakmak suretiyle geçirmek zorunda kalacaklarını, üç aylık kış günlerinde ısınmaya harcayacakları odun kömür parasının ise 25-30 bin lira arasında olacağını, bunun da o mahalle sakinlerini bir hayli zora sokacaktır” dedi.

AGDAŞ’ın “İmar planınız yok” diyerek işi yokuşa sürüyor olması yasal mı? diye de soran MHP’li Akyazı Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ergün Öztürk, AGDAŞ’ın imarı olan bazı ova mahallelerine de doğalgaz vermediğini, buna karşılık Geyve-Pamukova ve Taraklı İlçelerinde doğalgaz dağıtımı yapan Ak Mercan Gaz Dağıtım Şirketinin imar planı dahil hiçbir şey aramadan gaz verdiğini de bildiklerini de söyledi ve bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’den destek talebinde bulundu.

Ergün Öztürk, doğalgaz dışında iki konuyu daha gündeme getirdi. Öztürk, D-100 karayolunun Ormanköy sapağından itibaren Akyazı istikametine girildiğinde Vakıf Mahallesine kadar olan kısmının ışıklandırılmasını istedi. Öztürk ayrıca D-140 karayolundan Akyazı’yı bağlayacak olan ve Yahyalı Mahallesinden geçecek olan duble yolla ilgili olarak kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını, sıra yolun açılması ve süratle alt yapının yapılmasına geldiğini Akyazı’nın yeni bir şehir görünümüne kavuşması için bu yolun önemli olduğunu belirterek, B.Ş. Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye hitaben de “Sayın başkanım. İlk kazmayı siz vurun. Bizde sizi ömür boyu unutmayalım”  diyerek yine kendisinden destek talebinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi