Fiat servisleri, aracınızdan uzun dönem en iyi performansı almanız ve bu dönem boyunca sorunsuz çalışması konusunda önem taşır. Fiat, Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil markaları arasında yer alır. Özellikle ticari modelleriyle, pek pek kullanıcının beğenisini kazanır. Bu beğeniye rağmen araçların mekanik bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Kimi küçük görülen sorunlar ileride büyük ve maliyetli problemlere dönüşebilir. Bu sebeple periyodik kontrollerde, en küçük mekanik parçalardan, büyük parçalara kadar profesyonel bir bakım şarttır. Düzenli bakımlar, araçların performansını korumasına yardımcı olurken, büyük sorunların da önüne geçer. Fiat servisleri, araçların performansının korunması açısından önemlidir ve periyodik bakımlarının yapılması gerekir. Fiat marka araçlar kullanıma bağlı olarak diğer araç markaları gibi zaman içerisinde pek çok mekanik soruna sahip olabilir.

Aracınızın Sorunlarını Tanıyarak Çözüm Bulun

Fiat marka araçlarda sık görülen sorunlardan biri direksiyon arıza lambasının yanmasıdır. Hidrolik yağı azalması, ATF yağ hortumlarının tıkanıklığı, direksiyon pompasında sigorta arızası ve elektrik tesisatı sorunu gibi sıkıntılar direksiyon arıza lambasının yanmasına neden olabilir. Bu tip sorunlarda pompadan gelen sesleri, hidrolik yağ seviyesini, ATF yağı kaçağını, direksiyonu çevirirken çıkan sesleri kontrol etmek gerekir. Direksiyon arıza lambası yandığında araç kullanılmaya devam edilmemeli ve en kısa zamanda Fiat servisine götürülmesi gerekir.

Bir başka sık karşılaşılan arıza ise distribütör arızasıdır. Distribütör arızalarında araç performansı düşer. Araç devir geçişlerinde zorlanma yaşanır ve yakıt sarfiyatı artar. Bununla birlikte araç içinde sık sık yakıt kokusu olur ve araç stop etmeye başlar. Distribütör arızalarında araç tümden hareket etmez hale gelebilir. Bu sorunları yaşamadan küçük problemler iyi gözlemlenmeli ve aracın periyodik bakımları yapılmalıdır. Erken müdahale için araç Fiat servisine götürülerek profesyonel yardım alınması gerekir.

Fiat marka araçlarda en çok karşılaşılan diğer sorunlar mazot filtresinin tıkanması ve motor arıza lambasının yanmasıdır. Araçların rutin kontrolleri aksatıldığında bu sorunlar ortaya çıkabilir. Motor sorunları aracın diğer parçalarına da zarar vereceğinden, yüksek maliyetli problemler ortaya çıkmadan derhal bir Fiat servisine götürülerek yardım alınması tavsiye edilir.

Fiat Yedek Parçaları ile Aracınızın Yüksek Performansını Koruyun

Fiat servisleri, yedek parça konusunda oldukça önemli bir yerde durur. Fiat, ülkemizde en çok kullanılan markalardan biri olmasının yanı sıra yedek parça konusunda da oldukça avantajlıdır. Bu avantajı doğru kullanmaksa, araç sahiplerine kalır. Yedek parça temini için doğru bir Fiat servisi bulmak kimi zaman zor olabilir. Yedek parça tamiri konusunda servis hizmeti sunan kişilerin profesyonel ve deneyimli olması gerekir. Aracınızda onlarca küçük aksam bulunur. Bu akşamların periyodik bakımları yapılması gerekir. Eğer bu aksamlar tümden çalışamayacak durumda ise değişim yapılması ve yedek parça konulması gerekir. Bu parçaların değişiminin uzman ellerde yapılması önem arz eder. Bu sebeple araçta yaşanan küçük aksam sorunları için Fiat servisi ziyaret edilerek bilgi alınması tavsiye edilir.

Otolye ile Bakım ve Yedek Parça Değişimi Bir Arada

Otolye, Türkiye’nin en büyük sanal otomobil sanayi sitesidir. Otolye sayesinde kullanıcılar, kendilerine en yakın Fiat servisini kolaylıkla bulabilir. Bunun yanı sıra Fiat araçlarına ait on binlerce farklı fiat yedek parça ürünü bulunarak, en uygun aksamlar karşılaştırılabilir.

Otolye’nin basit ve etkili bir çalışma sistemi vardır. Aracınız için bakımdan boyaya, filtreden yağa kadar almak istenen hizmet türü seçilir. Ardından Hizmet verenler tüm firmalar kullanıcıların karşısına çıkar. Bu firmalar yorumlara ve puanlara göre incelebilir. İstenirse Fiat servisleri ile birebir görüşme yapılabilir ve bayilerden teklif alınabilir. Son aşamada ise randevu alınarak aracın periyodik bakımları yapılır.

Otolye’de yedek parça değişimi de periyodik bakım kadar zahmetsiz ve etkilidir. Otolye’de Fiat servisleri incelenerek almak istenen ürün seçilir. Bu ürünü sağlayan tüm bayiler listelenir. Bu listelemede fiyatına, kalitesine ve puanına göre inceleme yapılabilir. Bayilerden dilendiği zaman teknik destek alınabilirken, ödeme taksitli bir şekilde yapılabilir. Parça aracınıza uymazsa 14 gün içinde Otolye güvencesiyle iade edilebilir. Siz de Otolye.com aracılığıyla Fiat servislerini inceleyebilir, aracınızın periyodik bakım ve parça değişimlerini güvenle ve kolayca yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi