Sakarya Oto Sanatkarları Odası 22. Olağan Genel Kurulu Serdivan Şehri Mahal Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Üç adayın yarıştığı seçimde Hasan Alişan 573 alarak yeniden başkanlığa seçildi Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda Divan Başkanı Ahmey Aydan, Divan Başkan Vekili Suat Artan, Divan katipleri Ali Parlak, Nail Hızal, Nevzat Yağlı seçildi. Genel kurulda bin 479 üye oy kullandı.

GERGİNLİK YAŞANDI

Kongre açılışında Başkan Hasan Alişan, gidemediği üyelerin de kendilerine gelmediği için karşılıklı hatalar olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Adayı Özcan Ovalı'nın listesinde yer alan bir üye Başkan Alişan'a "Biz hasta olduğumuzda kalkıp geçmiş olsun için bile aramadınız. Dediniz ya gitmediğim üye var mı ben de bu yüzden el kaldırıyorum Başkanım" dedi. Konu tartışmaya dönünce Başkan Alişan söz hakkı için beklemesini talep etti.

Başkan Hasan Alişan’ın açış konuşmasının ardından SBB Başkanı Ekrem Yüce, Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz ve Çiğdem Erdoğan Atabek de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol temsilcileri esnaf üyelerine plaket takdim etti.

ALİŞAN SERT KONUŞTU

Diğer başkan adayları Özcan Ovalı ve Uğur Şahin’in konuşmalarından sonra Başkan Hasan Alişan kürsüye geldi; “Sadece millet bindiğim arabama bakıyor. Bu odanın arabası değil. Özkum tesisleri konuşuldu. Satıldı, size ne? Bu birliğin malıydı oda ile bağlantısı yok. Ben birlik başkanıyım.

Divan da çok büyük sabırla dinlediler. İlk konuşan arkadaşımız keşke çıkıp konuşsaydı. Kendisinden değil babasından aldım. İş yerim yandı diye rapor getirdi de biz yardım etmedik mi? Bir kez daha vurgulayarak söylüyorum, keşke getirseydi de yapmasaydı, o zaman da mahcup çıksaydım. Benim yanlışım olmadı. İstek ve taleplerimi hep yüksek tonda istedim ve aldım. Ben gelmemiş olabilirim. Sakarya Birlik Başkanıyım, gelmediysem siz gelin bana. Ben bir eşeklik yaptım gelmedim sen niye gelmiyorsun? Benim de hataları var ama şu var ben kafayı bulup da kimseyi aramam.

Zaten 13. Maddede oy verdiniz kimseye bir şey sormadan atıp satamazsınız. Bekara hanım boşamak kolaydır. İşin gerçeği şudur her ne yaparsan yap paran olacak. Ben esnaf değilmişim diye beni bakanlığa kadar şikayet ettiler. Mahkeme kararı ile de bu işi yaptığımı teyit etti. İlk defa bir genel kurulda 1993 yılında aday çıkmıştı şimdi bir daha çıkıyor çünkü bir arkadaşım geldi işleri bozuk diye danışmanlık yapmamı istedi yapmadım. Yapmayacağım da. Ben kaç yıllık birlik başkanıysam odadan maaş almıyorum. Zenginim anlamında değil. Ben esnafı düşünmesem bir şey yapamazdım.

Kimse kusura bakmasın gece kafayı çekip de alkollü bir şekilde istifa etmek adamlık değildir. Her canı isteyen söz alamaz. Ben iktidarım en son ben konuşacağım kim üzülürse üzülsün. Mevzuatta bu. Basit usulden ben ücret alacağım, isterseniz vermeyin oy. Bu sistemi ilerletmek için ben buna mecburum. İzin belgelerini bizler herkese verdik bazıları yırtmış biz bunları meyhane köşelerinde yırtılsın diye vermedik. Takdir görürseniz ben varım yoksa da bakarım işime. Ben yırtık pantolonla çalışarak buralara kadar geldim.”

ALİŞAN'IN YÖNETİMİ
Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği seçimde mevcut başkan Hasan Alişan 573, Özcan Ovalı 262 ve Uğur Şahin 47 oy aldı. Böylece Hasan Alişan güven tazeleyerek yeniden oda başkanlığına seçildi.
Hasan Alişan başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Ahmet Bayır, İsmet Gündüz, Mehmet Sever, Gökhan Altmışsekizoğlu, İbrahim Yazıcı, Recep Çolak, Mehmet Işıker ve Ömer Gövdeli. Denetim kurulu: Ekrem Yazaroğlu, Rahmi Peker, Ramazan Ünal.

KATILANLAR
22. olağan genel kurul toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, SESOB Başkanı Hasan Alişan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, ilçe belediye başkanları, kamu kurulu temsilcileri, STK'lar ve SESOB üyeleri katıldı.Şevval GEÇİN

Editör: Haber Merkezi