ÖNCE SPOR AHLAKI
Adabilim Okulları öğrencilerine efsane boksör Muhammed Ali’yi Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan Türkiye şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi eski milli boksör Doç. Dr. Malik Beyleroğlu anlattı. Beyleroğlu, başarıya ulaşmada temel faktörün spor ahlakı olduğunu belirterek, birçok sporcunun gençlere kötü örnek olduğu bir dönemde ünlü boksörün azmi ve kararlılığı ile gençler arasında İslam’ın ve barışın yayılmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

KİŞİLİĞİYLE DE ÖNE ÇIKTI
Muhammed Ali’nin elde ettiği başarılara da değinen Malik Beyleroğlu “Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali, kariyeri boyunca yaptığı maçların yalnızca 5 tanesini kaybetmiştir. Ama ona sadece bir boksör olarak görmemek gerekir. Çünkü o gücüyle olduğu kadar kişiliğiyle de hep daha iyisini yapmaya çalışmıştır” dedi.

DAHA YAKINDAN TANIDILAR
Adabilim Okulu Değerler Eğitimi Komisyonu Başkanı Süleyman Akyüzlü “Malik hocamız vermiş olduğu bilgilerle Muhammed Ali’yi daha yakından tanıma noktasında öğrencilerimize katkı sağladı. Kendisine ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Okulumuz bu tür programlar ile öğrencilerimizin gelişimine önemli katkı sağlıyor. Önümüzdeki günlerde bu tür etkinliklerimiz çeşitli konularda devam edecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi