Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmaları kapsamında, iş başı eğitimi yapıldı.

Gerek İşletme müdürlüğü sınırlarındaki mahalle ve köylerde, gerekse yangın gönüllülerine yönelik eğitimlerle yangın sezonuna hazır bir şekilde başlamak için gerekli tüm tedbirler alınmaya devam ediliyor.

  Eğitime Akyazı Orman İşletme Müdürü Erkan Kılıç, Müdür Yardımcısı Mustafa Naiboğlu, Orman İşletme Şefleri ve Akyazı Orman İşletme Müdürlüğünde görevli tüm yangın işçileri katıldılar.

    2022 yılı iş başı eğitimine katılan personele, orman yangınları ve türleri, orman yangınının davranışını etkileyen faktörler, muhtemel bir yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi, yangın öncesi, yangın esnasında ve yangın sonrasında yapılacak iş ve işlemlerle ilgili orman yangınlarına müdahale, kişisel koruyucu donanım, iş güvenliği, ilk yardım, TİM oluşumu, TİM'in unsurları, ilk müdahale, arazöz ve su ikmal araçlarının aktif hale getirilmesi ve kullanılması, orman yangınlarında kullanılan araç, gereç ve ekipmanlar hakkında bilgiler aktarıldı. 

Editör: Haber Merkezi