Sokak hayvanları ile ilgili kimi zaman hayvanlara yapılan şiddet, kimi zaman da şikâyet haberleri basında yer alırken sorunun çözümü çoğu zaman gündeme gelmiyor. Artan şikâyetler neticesinde sokak hayvanları ormanlara, yol kenarlarına, başka belediye sınırlarına atılıyor ve birçoğu hayatını kaybediyor. Sakarya’da sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine destek olabilmek amacıyla bir araya gelen “Yaşamın Kıyısındakiler” ekibi, iki senedir yaz kış demeden terk edilmiş sokak hayvanlarının beslenme ve barınma mücadelesine destek oluyor.

BESLİYORLAR
Duyarlı vatandaşlardan gelen kuru mama ve çeşitli restoranlardan topladıkları yiyeceklerle haftanın belli günleri besleme yapan Yaşamın Kıyısındakiler ekibi, ‘‘2004 yılından beri yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu maalesef hâlâ yeterince uygulanmıyor. İlimizde birçok belediyenin henüz bir bakımevi dahi yokken kısırlaştırma, aşılama ve tedavilerin yeterli olması beklenemez.”

YAŞATABİLMEK İÇİN
Hayvan severler, “Üstelik birçok insan kendi hayvanını üretip satışını yapma yoluna gidiyor. Tüm bunların kaçınılmaz sonucu olarak sokak hayvanı popülasyonu hızla artıyor ve belediyeler de çözümü bu hayvanları toplayıp belediye sınırları dışına atmakta buluyor. Bizler bu canlarımızı yaşatabilmek adına besleme yapıyoruz. Hasta, yaralı olanların tedavisini yaptırıyoruz;  sahiplendirebildiklerimizi de sahiplendiriyoruz.”

TEDAVİ ETTİRİYORLAR
Yaşamın kıyısındakiler ekibi, “Halkımız, artan köpek sayısından ötürü şikâyetçi bunu da anlıyoruz; fakat eminiz ki onlar da bu hayvanların toplanıp bir köşeye atılması vebaline ortak olmayı asla istemez. Halkımızdan ricamız, ‘alın bu köpekleri’ demek yerine belediyelerden bakımevi oluşturmalarını ve kısırlaştırmaya ağırlık vermelerini talep etmeleridir” dediler.

Editör: Haber Merkezi