Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanlar Geçici Bakımevi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü programı kapsamında öğrencilerin uğrak yeri oldu. Program kapsamında Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevini gezen 500’ü aşkın minik öğrenci kedi ve köpekler için getirdikleri mamaları vererek hayvanları sevdi.Veteriner Hekim Remzi İzi tarafından bilgilendirilen öğrenciler, sokak hayvanlarının ameliyatlarının yapıldığı ameliyathaneyi de gezdiler.

“BİR KAP SU, YİYECEK VE SEVGİ
Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün öneminden bahseden Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun. Yeryüzünde var olan tüm hayvanlarında yaşam haklarına sahip olduklarını hatırlamamız açısından önemli bir gün. Sadece bugün değil her gün bütün hayvanlara dostça elimizi uzatmalıyız. Hayvanların bizden istedikleri bir kap su, bir kap yiyecek ve sevgidir. Her canlının yaşamına saygı duymalıyız ve hayvanlara sahip çıkmalıyız.Can dostlarımız olan hayvanlar ile hayatı birlikte paylaşmayı öğrenmeliyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, her canlının bu dünyada bulunmasının bir sebebi, hikmeti bulunduğunu ve hayvanların korunmaya muhtaç canlılar olduğunu anlatmalıyız. Bu anlamda bugün de bunun anlaşılması ve bu yönde farkındalığın oluşması için etkinlikler düzenledik ve öğrencileri ağırladık. Çocuklarımız burada sokak hayvanları ile bir araya geldiler ve onları sevdiler" dedi.

ÖĞRENCİLER
Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanlar Geçici Bakımevi Veteriner Hekimi Remzi İzi ise; Hayvanları Koruma Günü kapsamında 500'ü aşkın öğrenciyi ağırladıklarını ve bilgilendirmelerde bulunduklarını kaydetti. Sokak hayvanları ile bol, bol fotoğraf çektiren öğretmen ve öğrenciler, sokak hayvanları için büyük işlevler gören tesisi şehre kazandırdığı için Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi