NEDEN ISLAH ETMEDİNİZ?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Milletvekili Engin Özkoç, Serdivan İlçesi’ndeki Karadere’nin taşması sonucu oluşan selde GülderenAltınbulak'ın çocuklarının gözü önünde yaşamını yitirmesine isyan etti. Özkoç yazılı açıklamasında, olayın meydana geldiği Aşağıdereköy’de, Karadere’nin taşması sonucu yıllar önce de bir kız çocuğunun sel sularına kapılıp kaybolduğunu hatırlatarak, “Bu köyün yüreği daha önce de yanmıştı, yaşanan acı ilk değil. Ben anlayamıyorum bir derenin ıslahı için ne gerekir? Yetkililer nasıl ikna edilir? Karadere her yağmurda bölgedeki insanların canını, malını, ekinini tehdit ediyor. Acılar, kayıplar yaşandığıyla kalıyor. Doğa olayıdır, afettir denilip geçiliyor” dedi
O DEREYİ BİR AN ÖNCE ISLAH EDİN
Yetkililerden cevap isteyen Milletvekili Özkoç, şöyle devam etti: “Bir annenin evinde otururken, çocuklarının gözü önünde sel suyuna kapılıp yaşamını yitirmesi, doğa olayı mıdır? Karadere taşıyor, sürüklenen kamyon GülderenAltınbudak’ın oturduğu yerden eve çarpıyor. Çocukları kurtulabiliyor, ancak engelli olan 38 yaşındaki anne, sel sularına kapılıyor ve 3 kilometre uzakta cansız bedeni bulunuyor. Yaşanan, ağır bir ihmaldir ve bu ağır ihmal, ocak söndürdü, yürek yaktı. O dereyi bir an önce ıslah edin. Göz göre göre yaşadığımız bu acılara bir son verin.”
UYARILAR NEYE YARIYOR?
Meteoroloji’nin bir haftadır uyarı yayımladığını hatırlatan Özkoç, “Dere taşacak olduktan sonra bu uyarı neye yarar? Bir gün öncesinden yapılabilecekler vardır, onlar da yapılacak tabii, yapılmalı. Ancak öncelikle bu dere ve risk yaratan diğer dereler bir an önce, bir program dahilinde ıslah edilmeli. İnsanlarımızı kaybettikten sonra, acıyla çare aramak yerine, göz göre göre on yıllardır orada duran tehdidi, tehditleri ortadan kaldırmalıyız” diye konuştu.
AİLENİN YANINDAYIZ
Meclis’teki yemin töreni nedeniyle Ankara’da bulunan Özkoç, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent’in ve vekil danışmanlarının köyde, ailenin yanında yer aldığını söyledi. Özkoç, “Bu noktadan sonra aileye ne yapılabilirse, elimizden geleni yapacağız. Yanlarında olacağız. Süreci de hukuki açıdan takip edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi