VALİ COŞ’TAN ÇÖZÜM İSTEYECEKLER

Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Şükran Karslı ve yönetimi, Yenisakarya Genel Yayın Yönetmeni Levent Bayri ve Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu ile görüşerek okullarının yıkılmasına itiraz ettiler. Veliler konuyu Vali Hüseyin Avni Coş’a götürerek çözüm isteyeceklerini belirtti.

‘NEDEN 17 YIL BEKLEDİLER?’

Okullarının orta hasarlı olduğu gerekçesi ile yıkılmak istendiğini söyleyen Şükran Karslı, “Okul orta hasarlı ise 17 yıldır neredeydiler? Benim çocuğum orada 4 yıl okudu. Bunu zamanında neden dikkate almadılar? Okulun fiziki şartları uygun değil ama devletin bize sağladığı bir katkı da yok. Bizim isteğimiz okulumuz yıkılmasın, yıkılacaksa da yakın bir yere yapılsın” dedi.

‘TRAFİĞİ YİNE RAHATLATMAZ’

Okullarının kaldırılmasının trafiği rahatlatmayacağını da söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Karslı, “Okulumuzun yerine otopark yapacaklarmış. O otoparka da araçlar gelip yine şehir merkezine girecek, o zaman da trafik rahatlayacak mı? Trafiğin rahatlamasını istiyorlarsa dolmuşları o yoldan kaldırsınlar. Velilerimizin de yüzde 95’i bizim gibi düşünüyor” diye konuştu

4 MAHALEYE HİTAP EDİYOR

Şükran Karslı, “Eğer yıkacaklarsa, bize yakın bir yerde okul yapsınlar. Bu okul 4 mahalleye hitap ediyor ve 2 bin öğrencimiz var. Biz okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz. Yıkılıp yenisi-nin uzak bölgeye yapılması bizim için sorun olur” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi