Adapazarı’na bağlı Maltepe Mahallesi Oğuz Sokak sakinleri verilen hizmetin yetersizliğinden dolayı şikayetçi. Mahalle sakinleri yol kenarlarının çöplerle dolu olduğunu ve sokakların bakımsızlığından ötürü misafirlerine karşı mahcup olduklarını dile getirdi.

“HİZMET İSTİYORUZ”
Yurtdışında ikamet eden fakat yılın 4-5 ayını Maltepe Mahallesi’nde geçiren mahalle sakini Sami Temel, “Kimsenin ilgilenmediği mahallemiz yeterince hizmet verilmiyor. Biz siyasetten anlamayız, hizmet istiyoruz” sözleriyle belediyenin sokağa yeterince hizmet etmediğini dile getirdi. Temel, engebeli bir alanda olan Oğuz Sokak’a yukarıdaki sokaklardan akan sular sebebiyle her yağmurda su biriktiğini ifade eden sokak sakinlerinin şikayetlerinin dikkate alınmadığının altını çizdi.

“LAĞIM PATLADI”
Mahalle sakinlerinin sokak hakkında şikayetleri sadece bununla da sınırlı değil. Bir üst sokakta patlayan lağımın sokaklara aktığını dile getiren mahalle sakinleri sağlıklarından endişeli. Sokakta kötü bir koku oluştuğunu ve sokak boyunca lağımın aktığını dile getiren Temel, “Geçen sabah namaza giderken sokakta lağım faresi gördüm. Ben yaşlı başlı insanken korktum, bu çevrede yaşayan çocuklar ne yapsın” diyerek sokaklarının sorununun sadece yağmur suyu olmadığını dile getirdi.

DEPOLAMA ALANI
Sami Temel, “Sokaklarda sadece çöp kutuları var fakat çöpe atılamayacak atıklarımızı depolayabileceğimiz ya da atabileceğimiz bir alan yok” sözleriyle çöplerin kenarlarında biriken atıklardan muzdarip olduklarını söyledi. Cemaat ile camide bir araya geldiklerini dile getiren mahalle sakinleri şikayetlerini kendi aralarında konuştuklarını fakat çözüme kavuşmayan sorunlarından dolayı bunu yetkili birimlere iletme konusunda çekinceler yaşadıklarını dile getiriyor.

BELEDİYEYE ÇAĞRI
Mahalle sakinleri, ayrıca geçtiğimiz Mart ayında sokaklarındaki yeşillik alanın çocuk parkı yapılması için muhtara başvurduklarını ve muhtarın olayın takipçisi olacağını dile getirdiğini fakat o aydan beri bir gelişme olmadığını dile getirdi. Mahalleli, sokaklarında biriken suyu da 2 defa kendi çağırdıkları vidanjörle boşalttıklarını, kendi çabalarının da bir yere kadar olduğunu söylerken, yetkililerin Oğuz Sokak’ın sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeleri için çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi