Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, “Kansere Dokunan Eller isimli programda beklenmeyen ve istenmeyen bir olayın meydana gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Gösterinin finalinde uçurulan güvercinin ayağına ip bağlanması çeşitli tepkilere neden olmuştur.”

SAHİPLİ GÜVERCİN
“Sorumluların ifadeleri alınmıştır. Gösteriyi hazırlayan sorumlu personelimiz tarafından, gösterinin finaline umut, yeniden doğuş ve barışı simgeleyen beyaz güvercinin dahil edildiği belirtilerek, hayvana herhangi bir zarar verilmesinin söz konusu olmadığı gibi sahipli bir güvercin olması nedeniyle gösteri sonrası çevrede hayatta kalmasının çok zor olacağı düşünülerek uzaklaşmaması için ayağına incitmeden ip bağlandığı belirtilmiştir.”

“DERS OLMALI”
Öğütlü açıklamasının son kısmında; “İşi insanı yaşatmak ve yaşama hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımızın, bilerek ve isteyerek hiçbir hayvana, doğaya ve çevreye zarar vermesi veya zarar verecek hareketlerde bulunması mümkün değildir. Bu düşüncelerle, iyi niyetli düşünülen her hareketimizin de sonuçlarına dikkat etmek açısından, yaşanan olayın bir ders olması temennisinde bulunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi