Programa; Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşcı, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, MHP il başkanı Ahmet Ziya Akar, gaziler ve çok sayıda öğretmen katıldı. Çeşitli liselerden öğrenciler gösteri yaptılar ve emekli öğretmenlere hizmet ve şeref belgesi verildi.

KUTLU OLSUN


Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı; “Kendini gerçekleştirme hedefinde ihtiyacı olan bilgilerle donanmasına imkan veren çok yönlü bir süreçtir. Göz aydınlığımız evlatlarımızın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ifadeleriyle okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren fertlere dönüşmesi ancak siz saygıdeğer meslektaşlarımın rehberliğiyle mümkündür. Çocuklarımız geleceklerini inşa etme yolunda karşılarına çıkacak kapılarda Sizlerin onlara verdiğiniz bilgi ve deneyim anahtarıyla desteklerdir. Her sabah açtığı sınıf kapılarınızın ardından içindeki cevheri size sunmak için heyecanla bekleyen binlerce öğrenciniz için Hilal Kahraman, güçlükler karşısında gösterdiğiniz fedakarlıklar ve çalışma azminizle milletimiz için değerli bir örnek ve ülkemizin dört bir yanına bilgi ve hikmeti taşıyan birer meşalesiniz Bizler eğitimin birimlerini taşıyıcı ve dönüştürücü unsuru olarak aziz vatanımızın her bir köşesinde öğrencilerimize, medeniyetimizin değerlerine bağlı, hedefi doğrultusunda bıkıp usanmadan çalışıp öğrenme ki öğrenme kültürünü ileri seviyelere taşıyan yüksek ideal sahibi Asım'ın nesillerini yetiştirme gayreti içerisinde olan sizlerin daima yanındayız Bugün burada Sakarya'mızın çocuklarına geleceğin anahtarlarını vermek için yemin ederek adaylığını sona erdirecek öğretmenlerimiz dünden bugüne binlerce çocuğumuza nice kapılar açmış Öğretmenin emeklisi değil, emektarı olur, düsturun edilmiş, emektar öğretmenlerimiz ve halihazırda sayısız anahtarı cebinde tutan mesai arkadaşları bile eğitim toplumların inşasında önemli olduğunun farkındayız. Ve bu sürecin olmaktan onur duyuyoruz. Gerçekleşen küçük öğrenmelerin çocuklarımızın hayatlarında meydana getirdiği büyük değişimleri görmenin aslında Onları kendilerine yetebilen ve vatanına, milletine faydalı birer birer birey yapabilmenin tarif edilemez sevincine dek öğretmen olmanın gururunu hayatımızın her alanda yaşayacağımız nice yirmi dört Kasım'lardır Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gaziantep'teki hain terör saldırısında şehit olan Ayşenur öğretmen gibi vatanını ve görevi uğruna şehit olan öğretmenlerimiz ile edebiyete iftihar etmiş, öğretmenlerimizi şükran ve minnetle anıyor, yıllarca Türk Milli Eğitimine hizmet ederek emekli olan öğretmenlerimizin ellerinden öperek onlara sağlıklı ve sıhhat diliyorum Bu vesileyle sözlerime son verirken göreve yeni başlayan aday öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Öğretmenler günümüz kutlu olsun” dedi.

KARŞILIKLI İLETİŞİM

Program da konuşma yapan Ekrem Yüce; "Öğretmenlik tevazu ister. Zordur eğitimci insan olmak. Kolay gelsin. Yürekten tebrik ediyorum sizleri. Böyle bir eğitim kadrosuna, eğitimci kadrosuna sahip olduğumuz için sizleri gerçekten yürekten tebrik ediyorum ve diyorum ki sevdiklerimize yüreğimizde ne varsa kaçta? Hiç vakit kaybetmeden hissettirelim. Çünkü belki ne yarın olur ne de yarın ondan olur zaman affetmez. O münasebetle sevdiklerimize, hocalarımıza, öğretmenlerimize ailelerimize yürekliğimizi bütün sevgiyi hissettirmek bir görevdedir bir insanlık gereğidir. Bir karşılıklı iletişimdir. Mevla'm bizleri karşılıklı bir bize sevgimiz hissettiren bir millet olma şuurunu arttırarak amin inşallah ve yine malum biz öyle bir milletiz ki bizim kültürümüzde ne vardır. Demek ki biz oku emriyle muhatap olan bir kültürün temsilcileriyiz. O münasebetle Okuyanları okutanları yürekten tebrik ediyorum. Tekrar 24 Kasım öğretmenler gününüz hayırlı olsun diyorum. Her birinize saygılar sunuyorum” dedi.

MİNNETLE ANIYORUM

Vali Çetin Oktay Kaldırım; “Bende öğretmenlerimiz için böyle anlamlı olan gün vesilesiyle hepinizi selamlıyorum başarılar diliyorum. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğe atandığı gün başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete giden tüm öğretmenlerimize rahmet diliyorum ve minnetle anıyorum. Hain saldırılarda tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Toplumun gelişiminde refahın yükselmesinde yegane unsur eğitim. Hayat boyu uzun serüven olan eğitim bütün dünyaya faydalı doğayı seven ve onlara saygı duyan ahlak ve erdem sunan ve bu gibi hedeflerin gerçekleşmesinde eğitimin önemli bir payı var. Bu sürecin yönetilmesini sağlayan bu birikimleri taşıyan siz değerli öğretmenlersiniz. İlk emri oku olan yüce bir dinin ve medeniyetin sahibiyiz Burada okudan kasıt hikmetle oku kendini doğayı insanı yaratanı oku ve tüm yaşamı buna göre değerlendir hikmet erdem sahibi ol ve bunu gençlere oku üfle ve dünyaya faydalı nefer haline getir. Bu irfan ve bilginin taşıyıcısı olarak siz değerli öğretmenlerimizin ayrı yeri olmuştur. Milli ve manevi değerlerimizin yeni nesillere aktarılması sizin vesilenizle olacaktır. Ülkemiz Cumhuriyet'in kuruluşundan beri eğitime önem vermiştir. İlimizde de eğitim kalkınması için çok büyük yatırımlar oluyor. Ülkemizin daha aydınlık geleceğe ulaşmasında siz öğretmenlerimizin her daim çok büyük sorumluluk üstlendiğinizi iletmek istiyorum. Cumhuriyetimiz ebediyen yaşayacaksa bu millet ebediyen var olacaksa sizin bu nesillere öğrencilere vereceğiniz kıymetle ve vereceğiniz donanımla çok alakalıdır. Cumhuriyetin bugüne gelmesinde sizin emeğiniz çok bundan sonrasında da sizin emeğiniz önemli olacaktır. Dünyada yoğun bir rekabet var eskiden dünyaya savaşlar sonra sanayi yön veriyordu ama günümüzde bilgi ve veriyle donanmış insanlar çok önemli hale geldi. Dolayısıyla çocuklarımızı bizim bilgi ve beceriyle donatmamız önemlidir. Siz değerli öğretmenlerimizin tüm hayatımızda çok katkıları var bu açıdan müteşekkiriz. Dünyada üç şey haz verir derler bir annelik diğeri eser yapmak bir diğeri de bir çocuğu eğitim onu vatana faydalı birer insan yetiştirmektir. Değerli öğretmenlerimize şükran duyuyorum aday öğretmenlerimiz de yeminle göreve başlayacaklar onlara başarılar diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de şükran duyuyorum ve onlara sağlıklı ömürler diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız eğitime farklı bir önem atfeden değerli bir belediye başkanımız var ona da şükranlarımı sunuyorum. Bizim evlatlarımız bizim yerimizi alacaklar fersah fersah bizde ileri olmaları hep arzumuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi