SAÜ’ye kayıt yaptıran öğrencileri ve ailelerini hasarlı konutlar konusunda uyardıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Alpay Şirin, öğrencileri Yenikent bölgesine yönlendirdiklerini söyledi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çözüm Masası, Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) okumaya hak kazanan ve kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrenciler için Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Sakarya Üniversitesi kampüsünde açtığı hizmet stantları öğrencileri bilgilendirmeye başladı.

RİSKLİ YAPILAR
Sakarya Üniversitesi’nde okumaya hak kazanan ve kayıt yaptırmak için gelen öğrencilerle ailelerini hasarlı konutlarda oturmamaları için bilgilendirdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Alpay Şirin, “Şehrimize yeni gelen öğrenciler ve aileler özellikle deprem riskiyle ilgili sorular yöneltiyor. Arkadaşlarımız da kendilerini önce riskli yapılardan ve orta hasarlı binalardan uzak durmaları gerektiği konusunda uyarıyorlar. Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da tavsiye ettiği gibi kendilerine zemini ve binaları sağlam, kampüse ulaşımı rahatlıkla sağlanan Yenikent Bölgesi’nde ikamet edebileceklerini tavsiye ediyoruz” dedi.
ADAPTASYON
Şirin, “Sakarya Üniversitesi’ni bu yıl kazanarak, kayıt nedeniyle şehrimize gelen öğrencilere açmış olduğumuz stantlarda Sakarya’yla ilgili bilgiler veriyoruz. Özellikle öğrencilerin şehrimizdeki yaşamı kolaylaştıracak bilgiler vererek, Sakarya’ya adaptasyonlarını sağlamaya çalışıyoruz. Sakarya’yı tanıtıcı materyaller vererek, şehrimizi her yönüyle tanımalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.

7 EYLÜL’E KADAR
Öğrencilere depreme dayanıklı konutlarda oturmaları için tavsiyelerde bulunduklarının altını çizen Şirin, “Öğrencilere, ulaşımla ilgili bilgiler vererek, en rahat ulaşım imkânlarına kavuşmalarını hedefliyoruz. Ayrıca orta hasarlı konutlarla ilgili uyarılarda bulunarak, zemini sağlam Yenikent bölgelerinde ikamet etmeleri yönünde tavsiyelerimiz oluyor. 3-7 Eylül tarihleri arasında açık kalacak stantlarımıza öğrencilerin ve ailelerinin yoğun bir ilgisi var” diye konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi