Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından düzenlenen tesis gezileri devam ediyor. Bu kapsamda Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ADASU HES ve Hızırilyas Su Yönetim Merkezi'ne bir gezi gerçekleştirdi.

MODERN VE DÜZENLİ TESİSLER
Elektrik Öğretmeni Bülent Özkanlı, “Öğrencilerimiz belki de hayatlarında ilk defa bir hidroelektrik santrali gördü. Biz de en az öğrenciler kadar bilgi sahibi olduk. Tesislerde çalışan arkadaşlar bizimle çok güzel ilgilendi. Bu tarz gezileri düzenleyerek geleceğimiz olan öğrencilerimizin bilgilendirmesine katkı sunan SASKİ’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖREREK ÖĞRENMEK
Elektrik Bölümü Öğrencisi Serkan Can Tumbaş, “İçtiğimiz suyun nasıl arıtıldığını ve kullandığımız elektriğin nasıl üretildiğini yerinde ve bu işin uzmanları tarafından öğrendik. Derslerde öğreniyorduk fakat bunlar hayalimize pek oturmuyordu. Görerek öğrenmek daha farklı etkilere sahip oluyor. Bizim hayal gücümüze sığdıramadıklarımızı SASKİ yıllar önce inşa etmiş” ifadelerini kullandı.

HERKESE TAVSİYE EDECEĞİM
Elektrik Öğretmeni Akın Cural; “Tesislerin hepsi üst düzeyde. ADASU HES'in Türkiye’de bir ilk olması etkileyici. 16 bin konuta elektrik üretmesinin yanı sıra nehirdeki çöpleri tutarak onların temizlenmesini sağlıyor. Doğma büyüme Sakaryalıyım. Kendimi bildim bileli suyumu çeşmeden içiyorum. SASKİ'nin yatırımları ve tesislerini gezdikten sonra çeşme suyunu herkese tavsiye edeceğim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi