2022/2023 Eğitim Öğretim yılının başladığı 12 Eylül’den bu yana her sabah Hendek Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen Öğrenci ve Veliler her sabah İstiklal Marşı okumalarının ardından Okul giriş ve çıkış kapıları önünde tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar.

Eğitim-Öğretim yılının Pazartesi günü başladığını ve Öğrencilerin ders başı yaptıklarını belirten Veliler kendi çocuklarının halen ders başı yapmadıklarını ve eğitimden mahrum kaldıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorlar.

Okuldan sıraların gece saatlerinde çıkartılmaya çalışıldığını belirten Veliler, "Verecekleri cevapları olmadığı için Okulu gece boşaltmaya çalışıyorlar. Yangından mal mı kaçıyorlar anlam veremiyoruz ayrıca sıraları da Öğrencilere taşıtıyorlar. Bizlere verecekleri bir cevapları yok o yüzden gecenin karanlığından faydalanmak istediler ama olmadı. Onu da geçtik Öğrencilere sıra taşıtma emrini kim verdi, cevabını kim verebilecek" diyerek yapılan gece operasyonuna tepkilerini dile getirdiler.

Çocuklarının Eğitim-Öğretim haklarının elinden alındığını ve mağduriyet yaşadıklarını belirten Veliler, "Bizler evlatlarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yetkililerimiz net bir açıklama yapmıyor. Öğrencilerimiz Okula gidemiyor ve Eğitimden geri kalıyor. Sesimizi daha nasıl duyuracağız, İlçemizde sahipsiz kaldık" ifadelerine yer verdiler.

Editör: Haber Merkezi