ÖĞDER Genel Başkanı Sürücü basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Başta İngiltere olmak üzere batılı güçlerin desteğiyle Filistin’e yerleşen Siyonist Yahudiler yetmiş yıldır bölgenin sahibi Filistin halkına yapmadıklarını bırakmıyor. Yahudi yerleşimciler adeta “ Dağdan gelip bağdakini kovuyor.”

Her sene olduğu gibi bu sene de Müslümanların kutsal ayı Ramazan’ı Şerif’te Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenleyip çoluk çocuk, kadın erkek demeden yüzlerce Müslüman’ın kanına giren ve bölge halkına korku saçan Yahudi yerleşimciler ve polis, Büyük İsrail Devletini kurma emeline ulaşmaya çalışıyor. Hal böyleyken Müslüman ülkeler ise tüm bu olup bitene seyirci kalıyorlar ve şiddetle kınamakla yetiniyorlar.

Bilinmelidir ki, Filistin Müslümanlarındır, Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. İsrail bu bölgede ev sahibi değil, işgalci bir terör devletidir. Filistin davası Müslümanların namusudur, kutsalıdır. Filistin sahipsiz değildir, Kudüs yalnız değildir. Dünyada tek bir Müslüman bile kalsa bu bölgeyi İsrail’e yar etmeyeceğiz.

Milli Görüş lideri rahmetli Erbakan: “ İsrail laftan anlamaz, güçten anlar.”demişti. Bugün Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler bunun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Filistin’de, Mescid-i Aksa’da kanının son damlasına kadar direnen 7’den 70’şe herkese selam olsun! Kudüs’e selam direnişe devam! Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Filistin direnişi zaferle sonuçlanacak, zulmün hesabı elbet bir gün sorulacaktır.

Filistin’de ve dünyanın dört bir yanında ezilen, mağdur edilen tüm mazlumların zulümlerden kurtulması için; İslam Ülkelerinin liderlerinin zalimleri kınamak gibi ucuz kahramanlıklardan vazgeçip zalimlere yaptırım uygulayan çözümler üretmeleri gerekir. Gün şiddetle nefretle kınama mesajları yayınlama günü değil birlik ve beraberlik içinde zalime dur deme ve zulme engel olma günüdür.

Yaklaşan bayrama üzüntüyle değil, sevinçle girmek duasıyla..."

Editör: Haber Merkezi