Geyve Gazi Süleymanpaşa Mahallesi’nde bulunan havai fişek ve kimya fabrikası binaları icradan satışa çıkarıldı. 52 bin 218 metrekare alan üzerine kurulu bulunan fabrika için Geyve İcra Dairesi tarafından 23 milyon 260 bin 338 lira muhammen bedel istendi. Birinci satış 26 Temmuz günü yapılacak. Satış Geyve Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapılacak.

TEK KATLI YAPILAR MEVCUT
Satışla ilgili icra müdürlüğünden şu bilgiler verildi:

Sakarya İl, Geyve İlçe, 16 Ada, 223 Parsel, Gazi Süleymanpaşa Mahalle/Köy, Soğanlıklar Mevkii, Yirmialtı adet tek katlı kargir havai fişek oyuncak ve kimya fabrika binaları ve tarlası vasıflı taşınmaz, sanayi bölgesi içinde, doğu yönünden kadastral asfalt sokak yoluna cepheli, topografik olarak %0-1 meyilli, geometrik olarak dikdörtgen bir yapıya sahip, hali hazırda; yaklaşık 25-30 yıllık, toplam 7.320,00 m² inşaat alanına sahip 22 adet çeşitli ebat ve büyüklüklerde tek katlı kagir yapı binalar bulunmakta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat yapı maliyeti 2/B grubunda, sıvalı boyalı, çatısı demir doğrama üzeri ondülin kaplı, kapı ve pencereler demir doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, kısmen kapı ve pencereleri kırık, bakımsız, boş ve metruk vaziyette, etrafı tel örgü ve ihata duvarı ile çevrili, bahçesinde muhtelif meyve ağaçları ile dış mekan süs bitkileri bulunmaktadır. Ayrıca Venüs Havai Fişek Fabrikasındaki makine ve ekipmanlar alınmış olup fabrika sahasında yaklaşık 1.000 kg karışık hurda demir bulunmaktadır. Her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta, kuşbakışı doğu yönünde Geyve çarşı merkezine 1 km, kuzey yönünde D-650 Adapazarı-Bilecik karayoluna 1.7 km mesafededir.

2013 YILINDA PATLAMIŞTI
Hakan Coşkun ve amcası Arif Coşkun'a ait Venüs Coşkunlar Havai Fişek Oyuncak Kimya San. Tic. Ltd. Şti'ye ait Geyve'ye bağlı Gazi Süleymanpaşa Mahallesindeki fabrikada 1 Temmuz 2013 yılında büyük bir patlama meydana gelmişti.  8 işçinin yaralandığı patlamanın ardından fabrika üretime kapatılınca, fabrika sahipleri yatırımlarını Niğde ve Sivas illerine kaydırarak buralarda fabrika kurdu.

Editör: Haber Merkezi