Pamukova Elperek Mahallesi Eğitim Sokakta 5 yıl önce eğitime açılan Ertuğrul Gazi Ortaokuluna giden okul yolu vatandaşın arazisinden geçmiş, 2020 yılında da arasa sahipleri belediyenin kamulaştırma yapmadığını iddia ederek yolu trafiğe kapatmıştı.

Pamukova Belediyesi yaklaşık 5 yıldır yaşanan soruna son vererek, okul yolunu ulaşıma kapatan arasa sahipleri ile anlaşmaya vardı. Anlaşma sonucu istimlak edilen arsalarda kapanan okul yolu ulaşıma açıldı.

Belediye Başkanı Güven Övün ve arsa sahipleri Pamukova Tapu Müdürlüğünde atılan kamulaştırma gerçekleşti ve yıllardır süre gelen sorun çözüldü.

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün Pamukova'nın kronikleşmiş sorunlarından birinin çözümünde önemli bir adım daha attıklarını ifade ederek "Daha önceki dönemde krize sebep olmuş Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nun etrafında kalan, okula giriş yolu üzerindeki arsalardan bir tanesini belediyemiz bünyesine kattık. Pamukova'mıza, Milli Eğitim camiamıza, veli ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun " dedi. (pamukovahalk.com)

Editör: Haber Merkezi