Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Filiz Piroğlu ve enstitü yönetimi ile AKOM’da bir araya geldi.

DOĞAL AFETLERE BİLİNÇLİ ŞEHİR
Sakarya’nın deprem bölgesinde yer aldığını ve yaklaşık her 30 yılda bir yıkıcı bir depremle karşılaştığını hatırlatan Başkan Ekrem Yüce, “1999 depreminde enkaz altından çıkan biri olarak afetin en acı yönlerini gördüm. Bu sebeple yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi projesini çok önemsiyorum. Bu merkez ile doğal afetlere karşı en hızlı tedbirleri alıp en az kayıpla atlatmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı afetlere karşı bilinçlendirerek olası doğal afetlere karşı hazır olacağız” dedi.

PROFESYONEL HAZIRLIK
Sadece Sakarya’ya değil, tüm Türkiye’ye hizmet sunacak bir proje olacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Afet ve acil durum eğitim merkezimizde sualtı kurtarma, kuyu kurtarma, araç kazaları, araç yangınları, lpg yangınları, akaryakıt yangınları, flash over odası, çok maksatlı yangın odası her zaman hazır bulunacak birimler olacak. Kurmayı hedeflediğimiz merkez sadece Sakarya’ya değil, tüm Türkiye’ye hizmet sunacak. Türkiye’de ilklerin arasına girmesini hedeflediğimiz merkezimizde şehir dışından eğitim için gelen misafirlerimizin konaklama ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Afet konusunda en iyi hazırlığı olan ülkelerle irtibat halinde olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi