Kocaeli basınının önemli sitelerinden özgürkocaeli sitesi bir vatandaşın derdini yazdı.

Hastaneye gelen engelli bireyler ya da yakınları, araçlarını kendileri için ayrılan bölümlere bırakamıyor. Hastane içindeki park yeri işgal edildiği için araçlarını hastane dışındaki yol kenarına bırakan sürücüler, otopark ücreti ödemek zorunda kalıyor. İşte Muammer Özdemir isimli vatandaş yaşadıklarını böyle anlattı;

“Yakınımı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüm. Hastanenin içindeki engelli park yerleri dolu olduğu için ve park yeri olmadığından dışarıda parkomata park etmek istedim. Dışarıda parkomatlarda engelli park yerleri de engelsiz araçlar tarafından işgal edildiği için mecburen başka yere park etmek zorunda kaldım.

Daha sonra hastamı çıkardığımda aracıma park ücreti yazıldığını gördüm. Görevliyi çağırarak ‘ben engelli kartımı aracıma koydum bana park ücreti yazamazsınız’ dedim. ‘Bize gelen emir böyle, yazmak zorundayım, bildiğin yere şikayet et’ dedi.

Bu durumu daha önce de yaşadım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni aradım ama sonuç alamadım.

SAKARYA'DA BÖYLE BİR ŞEY YOK!

Daha öncede Ulugazi İlkokulu’nun orada aynı olayla karşılaştım, oradaki görevli bana Dolphin’in oradaki engelli yerine gitmemi söyledi ‘aksi taktirde ücret yazacağım’ dedi. Ben mecburen aracımı başka yere çekmek zorunda kaldım. Bu uygulamaya bir çeki düzen verilsin istiyorum.

Kocaeli’de biz engelli araçları olanlar park ücreti ödüyor ama komşu il Sakarya’da böyle bir şey yok. Orada engelli araçlardan park ücreti alınmıyor.”

Editör: Haber Merkezi