İlk olarak basın mensupları ile bir araya gelen Numan Kurtulmuş, gündem değerlendirmesinde bulunmasının ardından, Sakarya hakkında konuştu.

SAKARYA İÇİN KONUŞTU
Şehirde tamamlanan, devam eden ve planlanan projeleri konuşan Prof. Dr. Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, Sakarya’nın AK Parti tecrübesiyle 20 yılda  bambaşka bir kente dönüştüğünü ve sayısız hizmetle buluştuğunu ifade etti. Kurtulmuş, "AK Parti belediyeciliğine yakışır bir şekilde mücadele ederek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması  için gayret gösterdik. Biz sahadaydık, işimizin başında ve daima burada kalacağız" dedi.

BAŞKANLAR İLE İSTİŞARE YAPTI
Kurtulmuş, İlçe Başkanları Ve Belediye Başkanları İle İstişare Toplantısı Ve Ak Parti Sakarya İl Başkanlığı Ziyareti gerçekleştirmesinin ardından cuma namazını burada kılarak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekrem Yüce'yi makamında ziyaret etti.

100 PROJEDE 72'Sİ TAMAMLANDI
Buradan SGK açılışına geçen heyet, toplu açılış gerçekleştirdi. Açılıştan önce konuşma yapan Başkan Yüce, " Bugün şehrimizin en önemli girişlerinden Sigorta Kavşağı'nın açılışını güçlendirmek için toplanmış bulunuyorız. Göreve geldiğimiz bugüne dek vatandaşlarımızın yaşam standsrtlarını güçlendirmek için gayret ediyoruz. Hemşehrileirmizin gelir düzeyini arttırmak için çalışmalara devam ediypruz özlelikle de KDV'de toprak şartlarının sağlanmasını adına deneme ekimlerini ysptık ve üreticilerimize destek veriyoruz. Büyükşehir belediyesi bğnyesinde 6 farklı kadın kooperatifi ile kadın istihdamını arttırıyor ve ciddi gelir elde ediyoruz. Büylkşehir belediyesi bğnyesinde 100 proje tasarladık ve 72'sini gerçekleştirdik. Kalanı da devam ederek hayata geçireceğiz. 1 Ocak 2022'ye kadar ğst yapı olarak 810 kilometreye takabül eden asfaltı şehrimize kavuşturduk.  
 Sigorta köprülü kavşağı ile şehrimizin en nüyük sorunu olan trafik sorununu ortadan kaldırmış olduk. 3 ilçemizi birbirine bağlayan köprülü kavşağımız ile Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçesine bağlanan yollarda trafiği rahata kavuşturmuş olduk. Toplamda 40 milyon lira ile ana gövdesni bitirdik, şimdi ise peyzaj çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Halen çalışmaya devam eden alternatif yol için çalışmalar yapıyoruz. Hastaneye direkt çıkacak duble yol çalışması yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 


 
"SEÇİME İYİ HAZIRLANIYORUZ"
Başkan Yüce'nin ardından konuşma yapan Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, "Ak parti belediyeciliği bölye. 20 yıldır hizmet etmeye devam ediypruz. Hem ilçe başkanlarımız hem il başkanımız yaptığı hizmet ile göğüsümüz kabarmaua devam ediyor. Her ilçemizde uzun uzun masaya yatırdık ve başkanlarımızın halka verdiği sözleri ne kadar gerçekleştirdiklerini, biz milletvekilleri olarak nasıl yardım edebileceğimizi görüştük. Arzumuz o ki 2023'e kadar bütün projelerimizi bitirmek istiyoruz. CHP belediyesini görüyoruz İstanbul esareti ile. İstanbul gibi bir bölgede yaşanan sorunlardan dolayı halkımıza çok üzüldük. Sakarya'da da çok kar yağışı oldu ancak bizim ertesi gün manşetlerde kötü haberimiz çıkmadı. Sakarya'mızda gece gündüz çalışan bir ekip var. 2024'e çok iyi hazırlanıyoruz.

8.OSB GELİYOR
Sakarya'nın potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Sakarya birçok özelliğini saymak mümkün, doğal varlıkarı, kültürel zenginlikleri ama en önemlisi ise kardeşliğidir. Sakarya kendine hizmet edini baş tacı eden bir şehirdir. Türkiye'de en çok seven şehirlerden biri olmasınık sebebi ise yapılanı takdir eden ve baş tacı eden bir şehirdir. Özellikle de son dönemde şehir hastanesinden acil duruma, yeni emniyet binasından yeni adliye binasına hizmetlerin aynın anda yürüdüğü ve sayın Cumhurbaşkanımızın önem arz ettiği bir şehir. Potansiyeli büyük bir şehir. Ben iddia ediyorum Sakarya en büyük potansiyelr sahip şehirlerden biridir. Şu amda 7 OSB'miz var. 8 tane büyükşehir ve ticaret odamız ile birlikte yeni OSB çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dediği çevreye katkı sağlatacağı bir OSB çalışması yapıyoruz. Şu anda 7 ama gelecekte ilk 5'e girerek en büyük ihracat yapan şehirlerden biri olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BİZLERE İZLEMEK YAKIŞMAZ"
Köprülü Kavşağın herkese hayırlı olmasının temennisinde bulunan Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Ben bu köprülü kavşağının hayırlı uğurlu olmasını Sakarya'mızın üç büyük merkezi ilçesinin birbirine bağlayan ana köprünün uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen başta Ekrem başkanımız olmak üzere herkesi tebrik ediyprım. Türkiye'nin doğru bir istikamette ilerlediğini bir kere daha paylaşmak isteirm dğnyanın hemen hemen büyük güçlerin neredeyse her yerde büyük bir rekabet içerisinde olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin de içinde bulunduğu karadeniz bölgesi gibi alanlarda büyük bir rekabet içerisinde. Türkiye özellikle de Selçuklu ve Osmanlı Devleti gibi bir tarihe sahipken bizlere izlemek yakışmaz. Biz yeniden büyük ve güçlü türkyie hedefi diyerek ayaklarımızı yere sağlam basacağız. Her alanda Türkiye dünyadaki bütün sıralamanın en üst kısmında yer alacaktır. Bu mücadele de bütün dünyanın dikkatini çekmeyi başarmış olduk. 15 sene evvel piyade tüfeğini dışardan alırken bugün ise kendi üretimimizde yüzde 75'lere ulaşmıştır. Türkiye geçenlerde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde cep haberleşme uydusu yaparak uydu atmıştır. Türkiye iha ve sihaları ile dünyaya karşı çıkan bir ülke haline gelmiştir. Hangi alanı alırsanız alın Türkiye güçlü adımlar atıyor be büyük Türkiye istikametinde ilerliyor" diye konuştu.

Açılışın ardından Kurtulmuş, Sakarya Valiliğine ve AK Parti il başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Hemen ardından STK ve iş dünyası ile bir araya gelen Kurtulmuş, çalışanların yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Kurtulmuş toplantının ardından Sakarya'dan ayrıldı. Şevval Geçin

Editör: Haber Merkezi