“NİÇİN EVLENDİK NEDEN AYRILIYORUZ ?”
Yeni Dünya Vakfı Sakarya şubesinin AKM’de düzenlediği konferansın konusu son yıllarda belirgin artış gösteren “içi boş evlilik ve ardından gelen boşanmalar” oldu. Konferans Yeni Dünya Vakfı Şube Başkanı Şahin Karaaslan’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Gündemin kanayan yarasına değinen başkan Şahin Karaaslan “Son zamanlarda boşanmalar bir hayli artış gösterdi. Bu konu ile ilgili hem yurt içi hem de yurt dışında konferanslar düzenlemesi ve etkili konuşmasıyla, şehrimizin manevi değeri, duayen isimlerinden araştırmacı-yazar Cevat Topkara hocamızın tertip etmesini istedik. Bu konuda kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

MESELE ÇOK CİDDİ!
Başkan Ekrem Yüce ise “Son iki yıldır boşanma rakamlarının çok ciddi derecede artış olduğunu görüyoruz. Bu mesele çok ama çok ciddi. Bu vesile ile Şahin Karaaslan başkanlığında vakfın yönetimine ve kıymetli hocamız Cevat Topkara beyefendiye tekrar teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetler, gösterilen gayretler meyvesini vermeye başlıyor” diyerek Yeni Dünya Vakfı’nın çalışmalarını takdir etti.

“DİNİ GÜZEL OLANI SEÇİN”
Başkan Ekrem Yüce’nin konuşmaları ardından konferansı gerçekleştirmek üzere sözü araştırmacı-yazar Cevat Topkara aldı. Ailenin kurulmasında dikkat edilmesi gereken hususlardan, Kur’an ve sünnet üzere yaşamanın gerekliliğinden bahsederek konunun İslami yaşantının idame edilmesi ilgili olduğunun altını çizdi; “Asrı Saadet’te evlilikler yapılırdı. Bu evlilikler ekseriyetle mal-zenginlik diğeri de asalet-soy üzerine idi. Lakin iki cihan serveri Peygamber Efendimiz (s.a.v) “Siz dini güzel olanı seçin.” buyurarak asıl güzelin ve doğrunun yönünü din olarak işaret etmiştir.” Diye konuştu

Programın ardından Şube Başkanı Şahin Karaaslan günün anısına Cevat Topkara’ya çiçek takdim ederek “Hocam çok teşekkür ederiz, ağzına sağlık. Allah sizlerden razı olsun. Bunu bir başlangıç olarak sayıyoruz. Devamının gelmesini istiyoruz.” şeklinde şükranlarını iletti.

KATILANLAR
Protokolünde yer aldığı konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve çok sayıda akademisyen ve iş adamı katıldı.Ahmet ŞAFAK

Editör: Haber Merkezi