SOHBET
Erenler Kaymakamı Salih Karabulut’un da eşlik ettiği ziyarette Türk Traktör Fabrika Müdürü Onur Vural tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, yetkililer ile bir araya gelerek üretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Daha sonra fabrika içerisinde incelemelerde bulunan Vali Nayir, çalışanlara kolaylıklar dileyerek bir süre sohbet etti.

EN BÜYÜK TRAKTÖR ÜRETİCİSİ
1954 yılından bu yana hizmet veren Türk Traktör Fabrikasının Ankara’dan sonra 2014 yılında Sakarya Erenler’deki ikinci tesis yatırımını hayata geçirdiğini belirten Fabrika Müdürü Onur Vural, 50 bin adetlik kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük traktör üreticilerinden biri olduklarını ve yaklaşık 3000’i aşkın kişiye de istihdam sağladıklarını ifade ederek, traktörlerinin tasarımının Türkiye’de, Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu ve üretimde kullanılan parçaların tamamına yakınının da yerel kaynaklarca üretildiğini söyledi.

İL EKONOMİSİ İÇİN KAZANÇ
İlimizin kalkınması ve gelişmesi için çaba gösteren yatırımcılarımızın her daim yanlarında olduklarını söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, kendi alanında Avrupa’da da saygınlık kazanarak söz sahibi olan Türk Traktör Fabrikasının, İlimiz ekonomisi açısından bir kazanç olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi