Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak son dönemde artan denetimlerin sadece ceza yazmak için yapıldığını iddia eden, “Müteahhitler ayakta durabilme mücadelesi veriyor. Böyle bir dönemde Çalışma Bakanlığı’nın müfettişleri ceza yazmak için adeta bahane üreterek sektör temsilcilerimizin inşaatlarına gidiyor. Birçok sektör temsilcimize gereksiz sebeplerden ağır cezalar yazıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına en çok destek veren sektörün temsilcileri olarak cezalardan bıktık.”

DENETİM YAPILSIN
Denetlenmekten kaçmadıklarını ancak Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin yaptığının denetim olmaktan çıktığını belirten Başkan Bayrak “Eski Türkiye’de memur ceza yazmayı kafasına koyduğunda yazın patinaj zinciri sorardı. Bugün müteahhitlere uygulanan durum tam da böyle. Üretenin, istihdama katkı sağlayanın desteklenmesi gerektiği bir dönemde Çalışma Bakanlığı Müfettişleri, ceza yazmak için eksik bulmaya çalışıyor. Hükümetimizin ceza yazmış olmak için denetim yapan müfettişler konusunda adımlar atmasını bekliyoruz” dedi.

 ŞANTİYELERİ KAPATALIM
Artan maliyetlere rağmen yatırım yapmaktan vazgeçmediklerini anlatan Başkan Bayrak “İstihdama katkımız, ülke ekonomisine katkı verelim diye öz sermayemiz ile yatırıma devam ediyoruz. Demir ve çimento da yaşanan fahiş artışa rağmen konutta zam yapmadık. Üretenin yanında olması gereken Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı müfettişleri, sanki kota tuttururcasına ceza yazıyor. Nefes almak için mücadele eden müteahhitleri şantiye kapatmaya zorluyor. Biz devletimizin ve milletimizin yanında durmaya, ekonomiye ve istihdama katkı vermeye devam edeceğiz. Talebimiz bakanlık yetkililerinin ceza yazmak için bahane üretmemesi” dedi.

Editör: Haber Merkezi