Genç MÜSİAD Başkanı Enes Boz; "Ülkemizin 2023 vizyonundaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Bu sebeple daha ilk programdan sizlere de fayda sağlayacağını düşünerek dış ticarette devlet desteklerini anlatmaları için değerli hocalarımızı şehrimize davet ettik. Programımıza farklı ülkelerden gelip şehrimizde eğitim alan kardeşlerimiz de bulunmakta. Bu kardeşlerimizle bu sene 5. yılına giren Genç Ticaret Köprüsü projemizi yürütmeyiz. Bu projeyi Sakarya Üniversitesi, Yedirenk UÖD ve HÜMA UÖD ile beraber yürütmeyiz. İnşallah bu sene de Nisan ayı içerisinde üçüncüsünü yapmayı planladığımız Genç Ticaret Köprüsü Ülke Sunum Yarışması’nda sizleri de aramızda görmek isteriz” dedi.

GÜNCEL BİLGİLER
MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun ise; “Ülkemizin hedeflerine ulaşması için hem gençlerimiz hem de biz iş insanları olarak sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu programda edineceğimiz kıymetli bilgilerle daha iyi sonuçlar elde edeceğimize gönülden inanıyorum” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlyas Temel Şafak ise ihracata yönelik devlet desteklerinin güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi hedefleri için önemini vurguladı. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin birlikte hareket ederek sağlamış olduğu sinerjinin ihracatı kısa sürede olumlu şekilde etkileyeceğinden, www.kolaydestek.gov.tr ve wwwihracatpusulasi.org.tr adreslerinden konuyla ilgili birçok güncel bilgiye erişilebileceğini örneklerle aktardı.

Müteşebbisin iç dinamiklerinden bahseden Sanatçı-Akademisyen Fatma Defne Ilgaz ise müteşebbis ruhu harekete geçirmek için gerekli iç dinamiklerin farkına varılması, rakip ve müşterilerle olan münasebetlerdeki önceliklerin gözden geçirilmesinin önemini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi