Genel Kurulda konuşan Gene Başkan Mahmut Asmalı; “13 bin üzerinde üyesi 60 bin dolayında firması ile hem ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan MÜSİAD hem de yurt içi ve yurt dışında farklı işbirliklerinin edinilmesine liderlik ediyor” dedi.

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Sakarya Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurulu, Sakarya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Genel kurulun Divan Başkanlığını MÜSİAD geçmiş dönem Şube Başkanlarından Mehmet Arıcı, Başkan Yardımcılığını Osman Ayar, Divan Kâtipliğini ise MÜSİAD Kadın Kolları Başkanı Şeyma Erbir yaptı. 7. Dönem MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Açık oylama ile gerçekleşen seçimde oy birliği ile yeniden Şube Başkanlığına seçildi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Mahmut Asmalı’nın katılımı gerçekleşen 20. Olağan Genel Kurula; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, MÜSİAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşe, MÜSİAD Genel Sekreteri Cihat Terzioğlu, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Uzun, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, S.S. Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Öğün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökhan Tiryaki, Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı (STB) Bekir Uztürk, Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdinç Atalay, Sakarya Genç Girişimciler ve İş İnsanları Derneği (SakaryaGİAD) Başkanı Zafer Bekdemir, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şube Başkanı Engin Tunbaz, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Cevdet Koç, Kızılay Adapazarı Şube Başkanı Nur Gülşan, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı İsmail Uslu, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Abdülkadir Çınar, Türkiye Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED) Başkanı Necmettin Kırık, Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cihan Emre, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Sakarya il Temsilcisi ve LC Haber Sorumlu Müdürü Levent Candan, MÜSİAD Düzce Şube yöneticileri ile MÜSAİD Sakarya Şubesi Üyeleri ve çok sayıda seçkin iş insanı katıldı.

İSMAİL FİLİZFİDANOĞLU; “100 YILLIK PROJE”
MÜSİAD’da 10 ve 20’nci yılını dolduran üyelere plaket takdim edildiği Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan MÜSAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu; “MÜSİAD kurulduğu günden, bugüne kadar hedefleri doğrultusunda yürüttüğü faaliyetlerini yalnızca bir ‘İş Adamları Derneği’ takvimiyle sınırlamamış ilimizin ve ülkemizin kalkınması için mevcut sorunları tespit etmek ve bunların çözümü için proje üretmeyi de öncelikleri arasına almıştır. 28 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz 19. Olağan Genel Kurulumuz ile birlikte yönetim kurulu arkadaşlarımızla ilimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomisine katkıda bulunmak için çok kıymetli çalışmalar gerçekleştirdik. Sakarya’mızın en değerli markalarından olan iki Üniversitemizle çeşitli projeler gerçekleştirerek, ihracatın arttırılması, nitelikli istihdam ve girişimciliğin desteklenmesi adına çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi sürdürdük. Bu projelerden bir tanesi olan, İlimizin ve Ülkemizin ihracatına ciddi katkılar sağlayacağına inandığımız ve 100 Yıllık bir proje olarak gördüğümüz “5. ve 6. Genç Ticaret Köprüsü” final programlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Projemize katkı sağlayan ve destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

FİLİZFİDANOĞLU: “ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Şube Başkanı Filizfidanoğlu; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında tüm dinamiklerimizle güzel Sakarya’mıza hizmet edeceğiz. Yarınlarımıza, evlatlarımıza ve gençlerimize güzel bir gelecek için çalışmaya ve üretmeye de devam edeceğiz. Büyük bir özveriyle her hafta yönetim kurulu toplantılarımızı, üye ve kamu kurum ziyaretlerimizi gerçekleştirirken her zaman yanımda olan Yönetim Kurulunda görev alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu Genel Kurul neticesinde, Yönetim Kurulunda görev alacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan başta Sayın Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz olmak üzere Genel kurulumuza katılım sağlayan siz değerli üyelerimize ve misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCE; “MÜSİAD BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise yaptığı selamlama konuşmasında; “Ülkemizin önemli ekonomi kuruluşlarından biri olan MÜSİAD, zaman geçtikçe, sadece ekonomik anlamda değil aynı zamanda sosyal, kültürel, bilimsel kalkınmanın da öncüsü oldu. Bu sebeple MÜSİAD bizim için çok değerlidir. Ülkemiz için böylesine önemli bir misyon edinen, edindiği misyonu sahaya yansıtan MÜSİAD’ın faaliyetlerini yakından takip ediyor, gerekli noktalarda işbirliği içerisinde faaliyet gösteriyoruz. Bu vesile ile bugün burada bir araya geldiğimiz, MÜSİAD Sakarya Şubesinin 20. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek, kuruluşunda yer aldığı MÜSİAD çatısı altında çalışmalarını sürdüren tüm üyelere teşekkür ederek, başarılar diledi.

MİLLETVEKİLİ ATABEK; “İŞ İNSANLARINI DESTEKLEMEYİ ÖNEMSİYORUZ”
Ekrem Yüce, ardından konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Atabek; “İş insanlarını desteklemeyi önemsiyoruz. Sizler güçlü olacaksınız ki bizler güçlü olabilelim. Bizler güçlü olacağız ki ülkemiz güçlü olsun. Her dakika istişare içinde olmanızda önemli. Biz, TBMM’de her gün büyük mücadele veriyoruz. Ekranlara yansımayan daha gergin geçen kısımları var. Biz orada hem de sahada mücadele ediyoruz. Sizlerin de bambaşka mücadele alanlarınız var. Bu devirde ahlaklı helalinden kazanıp helalinden harcayıp ticaret yapmakta hiç kolay değil. Sizde bu zor dönemlerde ayakta duruyorsunuz. İstihdam oluşturuyorsunuz.” diyerek MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve ekibine başarılar diledi.

GENEL BAŞKAN ASMALI; “GÜÇLÜ BİR MEDENİYET ANLAYIŞINA SAHİBİYİZ”
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise konuşmasında; “ Türkiye’nin en büyük işbirliği ve sermaye platformu olan MÜSİAD bu bilinç ve heyecanla yeniliğe geleceğe heyecanla ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. 33. Yılımızda köklerimizden aldığımız güç ve ilhamla sürekli yenileniyor ve belirli dönemlerde nöbet değişimi yaparak bu kutlu yolculuğa devam ediyoruz. MÜSİAD küresel ölçekli 165 şube ve irtibat noktasına ulaştı. 13 bin üzerinde üyesi 60 bin dolayında firması ile hem ülkemiz ekonomisine katma değer sağlıyor hem de yurt içi ve yurt dışında farklı işbirliklerinin edinilmesine liderlik ediyor. MÜSİAD sadece iş insanları birlikteliği değildir. Uluslararası alanda faaliyetler icra eden etkin bir ticari diplomasi aktörüdür. Mazlum ve mağdur insanların, kardeş ve akraba topluluklarının dertleriyle dertlenen, dara düşene yardıma koşan bir insani diplomasi kurumudur. Bizler madde ile manayı dünya ile ahireti birlikte değerlendiren, güçlü bir medeniyet anlayışına sahibiz” dedi.

ASİL VE YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Yapılan Protokol konuşmaları ardından gerçekleşen seçimde oy birliği ile yeniden Şube Başkanlığına seçilen İsmail Filizfidanoğlu’nun yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: İsmail Filizdidanoğlu, Ahmet Cihan, Adnan Menderes Albayrak, Ahmet Mahmut Karaca, Ali Koç, Ertuğrul Kurşun, Eyüp Talha Kocacık, Fatih Emre Koç, Ferudun Işıklı, Muharrem Gülçe, Mustafa Bektaş, Osman Eminler, Ömer Fatih Bölükbaş, Zübeyir Coşan ve Melih Atasoy.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Muhammet Yıldırım, Berat Şirinat, Tansel Cavit Kulak, Ahmet Emre Kırmızı, İlyas Çimen, Süleyman Yıldırım, Bora Ali Atalay, Göktuğ Tozan, Şeyma Erbir, Erdal Gökbayrak, İbrahim Odabaş, Mustafa Kaymul, Mehmet Altunbudak, Süleyman Baş ve Yunus Kuleci.

Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Kadir Ahmet Tecelli, Gökhan Erkan ve Vedat Ender Tuna.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Gökhan Tiryaki, Mustafa Gavasoğlu ve Özcan Nalbant.

Editör: Haber Merkezi