MÜSİAD Sakarya Şubesi Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu’nun organize ettiği ve halka açık olan programa çok sayıda MÜSİAD üyesi ve Sakarya halkı katılım sağladı. Program MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu’nun açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Başkan konuşmasında dijital pazarların önemine değindi.

CİDDİ BİR REKABET KONUSU
Filizfidanoğlu; “Bugün dünyada en büyük ve en etkili pazarlar olarak tarif ettiğimiz Amazon ve Aliexpress, dünyanın her yanından satıcıları ve müşterileri bir arada barındırıyor. Dünya çapında olduğu için tüm satıcılar arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Her platformun dinamikleri başkadır, bizler nasıl daha öne çıkacağımızı ve nasıl daha çok kişiye ulaşacağımızı bilmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Ardından Ödüyo Kurucu Ortaklarından Erman Yapıcı “Online Ödeme Kanalları ve Açık Bankacılık” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Projesoft Teknoloji Kurucu Ortaklarından Yüksel Eminoğlu, “B2B, B2C ve Pazar Yeri Stratejileri” başlıklı sunumunu yaptı.

Son olarak sahneye çıkan EMYD Yazılım’ın ve Perfortech Yazılım’ın kurucusu, Aliexpress ve Amazon Türkiye’nin Resmi Eğitimcisi ve Elektronik Ticaret Derneği (ELİDER)’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Fehmi Darbay mikrofona geldi. Darbay; “AliExpress iki yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyor ve son bir yıldır çok hızlı bir büyüme gerçekleştirdi. AliExpress içinde on binlerce Türk satıcı var. Günde binlerce ürün Türkiye’den dünyaya gönderiliyor. Türk markalarının e-ihracat satışları bu dönemde 3 kat arttı.” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi